Overslaan en naar de inhoud gaan

UWV: Krimp banen zet door in 2021

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 11:17

De krimp van het totaal aantal banen in Limburg houdt in de tweede helft van 2021 nog aan. Vorig jaar verdwenen er zo'n 11.000 banen in Limburg. Het UWV verwacht voor volgend jaar een lichte stijging.

Dat blijkt uit de arbeidsmarktprognose van het UWV.

Uitzendbranche
De grootste afname van banen is zichtbaar bij uitzendbureaus, in de horeca, overige dienstverlening en bij vervoer en opslag. In de sectoren zorg en welzijn, bouwnijverheid en specialistische dienstverlening is juist een groei van het aantal banen te zien.

Hoewel verwacht wordt dat de werkgelegenheid in de uitzendbranche dit jaar wel zal verbeteren, blijft naar verwachting het aantal banen nog onder het niveau van 2019. Voor de coronacrisis.

Lees ook: Honderd nieuwe banen bij snackfabrikant Mora in Maastricht

Horeca
Ook de horeca heeft harde klappen gehad. In 2020 nam het aantal banen in die sector met bijna 11 procent af. Ook in 2021 verwacht het UWV nog een daling van ruim drie procent. Het is nog niet duidelijk wanneer de werkgelegenheid in de horeca weer op het oude niveau zal zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen