Economie, crisis, werkloosheid, ww-uitkering, uwv (stock)

Werkloosheid in oktober opnieuw licht gedaald

Het aantal werklozen in Limburg is in oktober gedaald. De maand ging van start met 19.320 mensen met een WW-uitkering en eindigde met 18.680. Dat is een daling van 3,3 procent.

iStock-511542244 (2)
Hoe los je dat op: 'corona-werkloos' en geen vacatures?

Het aantal vacatures in Limburg is door de coronacrisis met ruim een derde afgenomen. Maar wie zonder werk komt te zitten, hoeft niet in paniek te raken. "Steek tijdelijk over naar een ander beroep of school je om. Juist nu zijn er nieuwe kansen", zegt arbeidsmarktadviseur Gerald Ahn van het UWV.

UWV werkeloosheid
Aantal WW-uitkeringen in Limburg afgenomen

Het aantal WW-uitkeringen in Limburg is in augustus afgenomen in vergelijking met de maand daarvoor.

Horeca Maastricht personeel gezocht
'Arbeidsmarkt horeca is een twilight zone'

Na massaontslagen eerder dit jaar zijn sommige horecaondernemers nu alweer hard op zoek naar personeel.

werkloze jongeren
UWV: zorgen over werkloze jongeren

Veel jongeren zonder baan dreigen tussen wal en schip te vallen. Dat zegt uitkeringsinstantie UWV. Een grote groep jongeren onder de 27 jaar heeft nu geen inkomen meer, omdat ze geen recht meer hebben op een WW-uitkering.

CV curriculum vitae solliciteren werkgelegenheid sollicitatie vacature
Minder jongeren in WW: geen reden tot gejuich

Het aantal werklozen in Limburg met een WW-uitkering is in juli zo goed als gelijk gebleven. Eind vorige maand hadden 20.810 mensen een uitkering.

gesloten (27 jul 2020)
UWV: arbeidsmarkt gaat de komende tijd niet verbeteren

De afgelopen maanden voltrok zich een unieke situatie op de Limburgse arbeidsmarkt. Door de regelingen van de overheid lijkt de schade van de coronacrisis mee te vallen, maar verbetering is nog niet in zicht.

Bordje gesloten voor deur restaurant, café etc. (stock)
Limburgse economie in coronatijd: stilte voor de storm?

De gevolgen van de coronacrisis lijken nog steeds mee te vallen. Maar schijn bedriegt. Vooral jongeren zijn de dupe van de crisis.

UWV werkeloosheid
Aantal WW-uitkeringen stijgt nauwelijks

In Limburg krijgen nu 20.788 mensen een uitkering. Dat zijn er 36 meer dan in april, zo blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

UWV werkeloosheid
UWV: aantal WW-uitkeringen gaat nog fors toenemen

In het derde en vierde kwartaal van dit jaar gaan veel mensen hun baan verliezen. Dat vreest uitkeringsinstantie UWV. Een ontslaggolf bleef in mei uit, maar dat is volgens arbeidsmarktdeskundige Gerald Ahn slechts stilte voor de storm

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten