Overslaan en naar de inhoud gaan

UWC Maastricht zoekt gastgezinnen

Geplaatst opdinsdag 7 december 2021 - 22:41

Het United World College (UWC) in Maastricht is dringend op zoek naar gastgezinnen voor studenten die niet naar huis kunnen tijdens vakanties. Dat komt door reisbeperkingen vanwege de coronapandemie, omdat hun thuisland te gevaarlijk is of vanwege een slechte thuissituatie.

Door de vakantie is de school gesloten en kunnen de leerlingen niet op de campus blijven.

Corona
Korpo M. Saley (19) komt uit Liberia en kan door de nieuwe Afrikaanse omicron-variant niet naar huis. "Er gaan geen vluchten en ik ben bang dat als ik ga, ik niet meer thuis kom." Het is niet de eerste keer dat ze niet naar huis kan. "Vorig jaar ben ik in december ook al naar een gastgezin gegaan. Ik had het zo naar mijn zin dat ik in de zomervakantie naar hen terug ben gegaan. Je leert een land en de cultuur beter kennen."

Thuis met kerst
In tegenstelling tot vorig jaar heeft Manuel Mejia (18) geluk. Hij is thuis tijdens de feestdagen. "Vorig jaar was ik ook bij een gastgezin. Eerst baalde ik dat ik niet naar huis kon. Achteraf was het zo leuk en leerzaam dat ik in de zomervakantie ook niet naar huis ben gegaan."

B&B
In totaal moeten 30 kinderen worden voorzien van een verblijfplaats, sommige van hen hebben al een plek gevonden. Naast een gastgezin zou een bed en breakfast nog een optie kunnen zijn, maar dat kost veel geld. "We zetten de studenten niet zomaar op straat. Als het moet houden we zelfs nog een verdieping op de campus open", zegt Nadine Lemmens, voorlichter van het UWC.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen