Overslaan en naar de inhoud gaan

USP doopt zich om tot Lokaal Limburg

Geplaatst opmaandag 3 november 2014 - 16:39

Lokaal Limburg. Dat is de naam waaronder de USP (Universele Senioren Partij) meedoet aan de provinciale statenverkiezingen in maart.

De USP vormt een eenmansfractie in het Limburgs Parlement. De USP ontstond toen fractievoorzitter Albert Leppers zich in november 2013 afsplitste van ouderenpartij 50Plus. Hij deed dat uit onvrede met de landelijke partij.

Programma
Met Lokaal Limburg wil de USP een platform bieden voor de lokale partijen. Volgens campagneleider Rob Hompe hebben al zo'n 15 partijen interesse getoond. Die schrijven ook mee aan het verkiezingsprogramma.

Alle gemeenten
Hompe verwacht dat de partij in alle 33 Limburgse gemeenten meedoet. Hij wil zich niet vastleggen op een aantal zetels. Wel wijst hij erop dat de lokale partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar ruim 40% van de stemmen behaalden.

Dat moet ook vertaald worden in de provinciale politiek, zegt campagneleider Hompe. "Want daar hebben de lokalen nu nauwelijks inbreng."

Van Rey
Overigens is ook de Liberale Volkspartij Roermond van ex-wethouder Jos van Rey bezig om bij de statenverkiezingen te komen met een lijst met lokale partijen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Raimond Franssen lijsttrekker Lokaal Limburg
Statenfractie USP noemt L1-bonus 'niet te bevatten'
Toch geen ‘OPA-lijst’ bij Statenverkiezingen
Oprichter boos weg bij politieke partij Lokaal-Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen