Overslaan en naar de inhoud gaan

USP doopt zich om tot Lokaal Limburg

Geplaatst opmaandag 3 november 2014 - 16:39

Lokaal Limburg. Dat is de naam waaronder de USP (Universele Senioren Partij) meedoet aan de provinciale statenverkiezingen in maart.

De USP vormt een eenmansfractie in het Limburgs Parlement. De USP ontstond toen fractievoorzitter Albert Leppers zich in november 2013 afsplitste van ouderenpartij 50Plus. Hij deed dat uit onvrede met de landelijke partij.

Programma
Met Lokaal Limburg wil de USP een platform bieden voor de lokale partijen. Volgens campagneleider Rob Hompe hebben al zo'n 15 partijen interesse getoond. Die schrijven ook mee aan het verkiezingsprogramma.

Alle gemeenten
Hompe verwacht dat de partij in alle 33 Limburgse gemeenten meedoet. Hij wil zich niet vastleggen op een aantal zetels. Wel wijst hij erop dat de lokale partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar ruim 40% van de stemmen behaalden.

Dat moet ook vertaald worden in de provinciale politiek, zegt campagneleider Hompe. "Want daar hebben de lokalen nu nauwelijks inbreng."

Van Rey
Overigens is ook de Liberale Volkspartij Roermond van ex-wethouder Jos van Rey bezig om bij de statenverkiezingen te komen met een lijst met lokale partijen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Raimond Franssen lijsttrekker Lokaal Limburg
Statenfractie USP noemt L1-bonus 'niet te bevatten'
Toch geen ‘OPA-lijst’ bij Statenverkiezingen
Oprichter boos weg bij politieke partij Lokaal-Limburg
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen