Overslaan en naar de inhoud gaan

Usb-stick gevonden op graf vermoorde Maastrichtse vrouw

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 13:36

Op het graf van de 22-jarige vrouw uit Maastricht die in juli omkwam in een villa in Hilversum is een usb-stick gevonden.

Dat bleek dinsdag op een regiezitting in de rechtbank in Lelystad.

Lees ook: Maastrichtse op gewelddadige wijze gedood in Hilversum

'Noodweer onmogelijk'
De usb-stick is eind vorig jaar door de familie van het slachtoffer op haar graf in Maastricht gevonden. Op een tekst op die stick waarschuwt de nog onbekende schrijver dat de verdachte onmogelijk uit noodweer gehandeld kan hebben. De vrouw lag mogelijk al dagen in de villa voordat ze op 9 juli vorig jaar werd gevonden. Ze is vermoedelijk met messteken om het leven gebracht.

Voor auto gesprongen
Een paar dagen voor de vondst van haar lichaam
sprong de 23-jarige Rotterdammer Kelvin M. op de A27 voor een auto. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van moord of doodslag op de vrouw.

Betrokkenheid
De verdachte kon dinsdag door zijn verwondingen niet voor de rechtbank verschijnen. M. zit nog in een revalidatieproces. Hij wil in een nieuw verhoor meer vertellen over zijn betrokkenheid bij de dood van de vrouw.

Ongeloofwaardig
"Volgens degene die de stick achterliet, klopt dit niet", zei advocaat Françoise
Landerloo. "Kennelijk meent de schrijver dat de verklaring van mijn cliënt ongeloofwaardig is." Op de USB-stick staat dat de schrijver van de tekst het slachtoffer kende uit de prostitutie in Rotterdam, waar ze zou hebben gewerkt.

Op 9 april volgt een nieuwe regiezitting in de strafzaak. Op 18 juni wordt de zaak inhoudelijk afgedaan.

Het OM heeft de eigenaar van de stick nog niet getraceerd.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen