Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Usb-stick gevonden op graf vermoorde Maastrichtse vrouw

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 13:36

Op het graf van de 22-jarige vrouw uit Maastricht die in juli omkwam in een villa in Hilversum is een usb-stick gevonden.

Dat bleek dinsdag op een regiezitting in de rechtbank in Lelystad.

Lees ook: Maastrichtse op gewelddadige wijze gedood in Hilversum

'Noodweer onmogelijk'
De usb-stick is eind vorig jaar door de familie van het slachtoffer op haar graf in Maastricht gevonden. Op een tekst op die stick waarschuwt de nog onbekende schrijver dat de verdachte onmogelijk uit noodweer gehandeld kan hebben. De vrouw lag mogelijk al dagen in de villa voordat ze op 9 juli vorig jaar werd gevonden. Ze is vermoedelijk met messteken om het leven gebracht.

Voor auto gesprongen
Een paar dagen voor de vondst van haar lichaam
sprong de 23-jarige Rotterdammer Kelvin M. op de A27 voor een auto. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van moord of doodslag op de vrouw.

Betrokkenheid
De verdachte kon dinsdag door zijn verwondingen niet voor de rechtbank verschijnen. M. zit nog in een revalidatieproces. Hij wil in een nieuw verhoor meer vertellen over zijn betrokkenheid bij de dood van de vrouw.

Ongeloofwaardig
"Volgens degene die de stick achterliet, klopt dit niet", zei advocaat Françoise
Landerloo. "Kennelijk meent de schrijver dat de verklaring van mijn cliënt ongeloofwaardig is." Op de USB-stick staat dat de schrijver van de tekst het slachtoffer kende uit de prostitutie in Rotterdam, waar ze zou hebben gewerkt.

Op 9 april volgt een nieuwe regiezitting in de strafzaak. Op 18 juni wordt de zaak inhoudelijk afgedaan.

Het OM heeft de eigenaar van de stick nog niet getraceerd.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen