Kettingzaag houthakker bomenkap boom zaagsel

Wortels bedreigen Chemelot-pijpleiding: 280 bomen weg

Een kleine 300 bomen in Urmond worden gekapt om te voorkomen dat hun wortels de ondergrondse transportleidingen tussen de haven in Born en industriecomplex Chemelot beschadigen.

Geschaarde vrachtwagen Urmond 11 mrt 2021
Geschaarde vrachtwagen blokkeert A2 bij Urmond

Een gekantelde vrachtwagen blokkeert het verkeer op de A2 richting Eindhoven.

Vaccinatielocatie Blerick
Vaccinatie- en testlocaties GGD maandag weer open

Alle test- en vaccinatielocaties van de Limburgse GGD'en gaan maandag weer open. Het KMNI heeft voor maandag weercode oranje afgekondigd.

Gaslek Urmond 11 jan 2021
Inwoners Berg aan de Maas in de kou door gaslek Urmond

Honderden huishoudens in Berg aan de Maas zitten maandagavond in de kou vanwege een gaslek in buurdorp Urmond.

Gaslek Urmond 11 jan 2021
Bijna 1000 woningen zonder gas na lek in Urmond

Bijna 1000 woningen in Berg aan de Maas hebben maandag enkele uren geen gas. Dat komt door een gaslek in Urmond, dat eerder die dag ontstond als gevolg van graafwerkzaamheden.

Beelden van brandstichting teststraat Urmond (18 dec 2020)
Video: Duo bekogelt teststraat met brandend voorwerp

De politie heeft vrijdag beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe iemand in de nacht van dinsdag op woensdag een brandend voorwerp richting de coronateststraat in Urmond gooit.

Poging brandstichting teststraat Urmond (16 dec 2020)
Politie tast nog in het duister bij brand coronateststraat

Het onderzoek naar de brandstichting bij de coronateststraat in Urmond heeft nog niks opgeleverd.

Poging brandstichting teststraat Urmond (16 dec 2020)
Politie vermoedt brandstichting bij coronateststraat Urmond

Er is een poging gedaan om brand te stichten bij de coronateststraat in Urmond.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie