Overslaan en naar de inhoud gaan

Urbexers wandelen door verlaten Jezuïetenklooster

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 10:03

Twee urban explorers zijn op ontdekkingstocht geweest in het leegstaande Jozefklooster in Valkenburg.

Zondag hebben Teun Ras, op YouTube beter bekend als Razko, en zijn kompanen Ramon en Rick een wandeling gemaakt door het verlaten pand aan de Kloosterweg.

Antiek
In de video is te zien hoe het duo bij het voormalig Jezuïetenklooster klooster naar binnen weet te glippen. Eenmaal binnen wandelen ze door de donkere gangen en zien de twee jonge urban explorers dat er nog veel spullen in het klooster staan. Zo vonden ze in een badkamer nog schoonmaakspullen en toiletpapier. Daarnaast kwamen ze ook nog een gedekte tafel en een antieke radio tegen.

Alarm
Het duo schrok zich even later wezenloos van het alarm en moest het op een lopen zetten. Ze wisten uiteindelijk op het nippertje aan de politie te ontsnappen.

Ras is het oude klooster via internet op het spoor gekomen, zo zegt hij tegen L1.

Hotel
Het gebouw is tussen 1893 en 1895 gebouwd. In 1985 zijn de jezuïeten naar de nieuwbouw naast het klooster vertrokken. Sindsdien staat het pand leeg. De gemeente heeft plannen om er een hotel in te huisvesten.

Lees ook: Klooster Valkenburg wordt designhotel

Ziekenhuis
Het is niet voor het eerst dat Ras in onze provincie op avontuur gaat. Eerder ging hij al op ontdekkingstocht in het leegstaande ziekenhuis van Brunssum. Ook dat werd allemaal vastgelegd en vervolgens op YouTube geplaatst.

Lees ook: Urban explorers op ontdekkingstocht in leegstaand ziekenhuis

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen