Overslaan en naar de inhoud gaan

Urban explorers op ontdekkingstocht in leegstaand ziekenhuis

Geplaatst opdonderdag 5 juli 2018 - 6:48

Twee urban explorers zijn op ontdekkingstocht geweest in het leegstaande ziekenhuis van Brunssum. En dat heeft bijzondere en spannende beelden opgeleverd.

Teun Ras, op YouTube beter bekend als Razko, en Govert Sweep, die online als Vaeltax door het leven gaat, hadden een bezoekje aan Frankrijk gebracht toen ze onderweg huiswaarts het oude Zuyderland ziekenhuis tegenkwamen.

Avontuur
De twee jonge urban explorers konden deze buitenkans natuurlijk niet laten liggen. Klein probleem: het terrein is beveiligd met camera's om krakers en avonturiers te weren. De twee YouTubers wisten ongezien naar binnen te glippen.

Bedden en naalden
Het pand aan de Kochstraat ligt er desolaat bij. Binnen staat nog een groot aantal ziekenhuisbedden, attributen en andere inventaris. De urban explorers ontdekken zelfs naalden die nog in de verpakking zitten.

Verkoop
Sinds december 2015 is het ziekenhuis niet meer in gebruik geweest en heeft het negen maanden als noodopvang voor vluchtelingen gediend. Omwonenden boden weerstand tegen de noodopvang waarna alle vluchtelingen in augustus 2016 weer vertrokken. Sindsdien staat het gebouw, dat 22.400 vierkante meter groot is, leeg. In december 2016 ging het pand in de verkoop. Het gebouw moest 1,1 miljoen euro opbrengen. Vorig jaar juni heeft een beleggingsmaatschappij het oude ziekenhuis gekocht.

Lees ook: Verkoop oude ziekenhuis Brunssum helemaal rond

Wat de beleggingsmaatschappij met het pand gaat doen, is nog niet bekend.

Luister ook: YouTubers op ontdekkingstocht in leeg ziekenhuis Brunssum

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen