Overslaan en naar de inhoud gaan

Urban Explorer verkent op één na grootste bunkersysteem

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 16:47

Urban Explorer Bob Thissen uit Hoensbroek is naar Frankrijk afgereisd om de Maginot bunkers te verkennen.

Dit bunkersysteem, dat gebouwd is tussen de twee wereldoorlogen, is het grootste verdedigingswerk ter wereld na de Chinese Muur.

1,5 miljard euro
De bouw van het bunkersysteem kostte omgerekend maar liefst 1,5 miljard euro. Het was voor de Hoensbroekenaar een hele zoektocht om de ingang van de bunker te vinden. "Bij de eerste ingang troffen we een bunker aan die meters diep was. Daar konden we niet in. Dat is het lastige aan bunkers, je moet wel weten waar je goed naar binnen kan." Kilometers verderop vonden Bob en zijn verkenningscompagnon dan eindelijk de entree.

Wat ze daar aantroffen, zie je hieronder.

Bob Thissen ging na deze ontdekking meteen door met zijn volgende project. Binnenkort zijn de beelden van zijn reis naar Wit-Rusland te zien waar hij een nucleaire zone bezocht.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen