Overslaan en naar de inhoud gaan

Urban Explorer verkent op één na grootste bunkersysteem

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 16:47

Urban Explorer Bob Thissen uit Hoensbroek is naar Frankrijk afgereisd om de Maginot bunkers te verkennen.

Dit bunkersysteem, dat gebouwd is tussen de twee wereldoorlogen, is het grootste verdedigingswerk ter wereld na de Chinese Muur.

1,5 miljard euro
De bouw van het bunkersysteem kostte omgerekend maar liefst 1,5 miljard euro. Het was voor de Hoensbroekenaar een hele zoektocht om de ingang van de bunker te vinden. "Bij de eerste ingang troffen we een bunker aan die meters diep was. Daar konden we niet in. Dat is het lastige aan bunkers, je moet wel weten waar je goed naar binnen kan." Kilometers verderop vonden Bob en zijn verkenningscompagnon dan eindelijk de entree.

Wat ze daar aantroffen, zie je hieronder.

Bob Thissen ging na deze ontdekking meteen door met zijn volgende project. Binnenkort zijn de beelden van zijn reis naar Wit-Rusland te zien waar hij een nucleaire zone bezocht.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen