Overslaan en naar de inhoud gaan

Urban Explorer verkent op één na grootste bunkersysteem

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 16:47

Urban Explorer Bob Thissen uit Hoensbroek is naar Frankrijk afgereisd om de Maginot bunkers te verkennen.

Dit bunkersysteem, dat gebouwd is tussen de twee wereldoorlogen, is het grootste verdedigingswerk ter wereld na de Chinese Muur.

1,5 miljard euro
De bouw van het bunkersysteem kostte omgerekend maar liefst 1,5 miljard euro. Het was voor de Hoensbroekenaar een hele zoektocht om de ingang van de bunker te vinden. "Bij de eerste ingang troffen we een bunker aan die meters diep was. Daar konden we niet in. Dat is het lastige aan bunkers, je moet wel weten waar je goed naar binnen kan." Kilometers verderop vonden Bob en zijn verkenningscompagnon dan eindelijk de entree.

Wat ze daar aantroffen, zie je hieronder.

Bob Thissen ging na deze ontdekking meteen door met zijn volgende project. Binnenkort zijn de beelden van zijn reis naar Wit-Rusland te zien waar hij een nucleaire zone bezocht.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen