Overslaan en naar de inhoud gaan

Unmute Us woest: uitgelekte maatregelen zijn zoethoudertje

Geplaatst opmaandag 13 september 2021 - 18:07

De organisatie van Unmute Us is woedend over de uitgelekte maatregelen voor evenementen en festivals. Ze zijn weer mogelijk, maar wel onder voorwaarden. Unmute Us noemt dat "een klap in het gezicht van de evenementenbranche".

Zaterdag hield Unmute Us onder meer in Maastricht een protestmars om aandacht te vragen voor de evenementensector die al een tijd op slot zit. Alleen al in Maastricht deden enkele duizenden mensen mee aan het protest.

Lees ook: Grote opkomst bij Unmute Us-protest Maastricht

Zoethoudertje
Maandag lekte uit dat meerdaagse evenementen en festivals weer mogelijk worden, maar dat er wel voorwaarden gaan gelden. Zo zou er bijvoorbeeld een bezetting van 75 procent van het aantal bezoekers mogen zijn.

"Ons wordt een nieuw zoethoudertje voorgehouden en het lijkt alsof we nu al blij zouden moeten zijn met het nieuws dat er morgen volgt. Maar dit is het doelbewust torpederen van de evenementenbranche en de creativiteit van de nacht. Het is natuurlijk volstrekt niet realistisch om op stel en sprong rendabel evenementen te organiseren op driekwart van de oorspronkelijke capaciteit", laat initiatiefnemer van Unmute Us, Jasper Goossen, weten.

Protestmarsen
Dat het kabinet geen gehoor geeft aan de protestmarsen die zaterdag gehouden werden in tien verschillende steden, vindt Goossen "onbegrijpelijk". Volgens de organisatie verandert er met de nieuwe maatregelen "bar weinig".

Onacceptabel
Eerder liet ook festivalorganisator ID&T al weten de uitgelekte maatregelen "volledig willekeurig" en "onacceptabel" te vinden. Volgens topman Ritty van Straalen, wiens bedrijf achter festivals als Mysteryland en Awakenings zit, is het enkel gericht op "beeldvorming". "En de overheid blijft de evenementensector daarvoor slachtofferen. Evenementen, maar ook nachtclubs, moeten gewoon weer 100 procent open kunnen per 20 september. Wij hebben in verschillende Fieldlabs aangetoond dat we op een verantwoorde manier open kunnen."

De organisatie van Unmute Us zegt de persconferentie dinsdag af te wachten en deze week weer landelijk overleg te voeren om eventuele vervolgstappen te bepalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen