Overslaan en naar de inhoud gaan

Universiteit start restauratiewerk aan stadsmuur

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 6:26

De Universiteit Maastricht is in het Aldenhofpark begonnen met restauratiewerk aan de eeuwenoude vestingmuur, een klus die enkele jaren vergt.

De universiteit (UM) is eigenaar van de stadsomwalling die het terrein van de economische faculteit aan de Tongersestraat omringt, en daarmee onderhoudsplichtig.

Drie jaar
Niet alleen het stuk walmuur tussen de Berenkuil en het eerste torentje richting Heksenstraat wordt onder handen genomen, ook het stuk tussen Berenkuil en Tongersestraat (waar het standbeeld van d’Artagnan staat) komt aan de beurt. Voor de klus is twee tot drie jaar uitgetrokken, meldt de universiteit.

Enkele tonnen
Het werk gaat ‘enkele tonnen’ kosten en valt binnen het reguliere onderhoudsprogramma van de UM voor haar gebouwenportefeuille. De talrijke vestingwerken in Maastricht zijn deels in eigendom van de gemeente en deels in eigendom van stichtingen, bedrijven en particulieren, bijvoorbeeld de universiteit, Rijkswaterstaat, Natuurmonumenten, NS-vastgoed en papiermaker Sappi.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Fiets van wethouder gestolen bij ingestorte stadsmuur
Bolle buik, bol buikje stadsmuur Maastricht (08 dec 2020)
Buikje stadswal Maastricht gegroeid: 'Stabilisatie nodig'
Maastrichts stadhuis jaar dicht voor renovatie
Provincie: vijf miljoen voor opknapbeurt MECC
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen