Overslaan en naar de inhoud gaan

Universiteit start restauratiewerk aan stadsmuur

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 6:26

De Universiteit Maastricht is in het Aldenhofpark begonnen met restauratiewerk aan de eeuwenoude vestingmuur, een klus die enkele jaren vergt.

De universiteit (UM) is eigenaar van de stadsomwalling die het terrein van de economische faculteit aan de Tongersestraat omringt, en daarmee onderhoudsplichtig.

Drie jaar
Niet alleen het stuk walmuur tussen de Berenkuil en het eerste torentje richting Heksenstraat wordt onder handen genomen, ook het stuk tussen Berenkuil en Tongersestraat (waar het standbeeld van d’Artagnan staat) komt aan de beurt. Voor de klus is twee tot drie jaar uitgetrokken, meldt de universiteit.

Enkele tonnen
Het werk gaat ‘enkele tonnen’ kosten en valt binnen het reguliere onderhoudsprogramma van de UM voor haar gebouwenportefeuille. De talrijke vestingwerken in Maastricht zijn deels in eigendom van de gemeente en deels in eigendom van stichtingen, bedrijven en particulieren, bijvoorbeeld de universiteit, Rijkswaterstaat, Natuurmonumenten, NS-vastgoed en papiermaker Sappi.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Fiets van wethouder gestolen bij ingestorte stadsmuur
Maastrichts stadhuis jaar dicht voor renovatie
Provincie: vijf miljoen voor opknapbeurt MECC
Nieuw jasje voor vliegveld Maastricht Aachen Airport
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen