Overslaan en naar de inhoud gaan

Universiteit Maastricht stijgt licht in top 1000

Geplaatst opwoensdag 10 juni 2020 - 17:01

De Universiteit Maastricht is enkele plaatsen gestegen op de internationale top 1000 van het Britse bedrijf Quacquarelli Symonds.

In de gezaghebbende QS World University Rankings staat de UM op plaats 234, dat is 5 plaatsen hoger dan vorig jaar. In 2018 stond de Universiteit Maastricht nog op de 200e plaats.

Lager
Twee Nederlandse universiteiten staan dit jaar lager in de ranglijst dan Maastricht: de Vrije Universiteit in Amsterdam (236) en Tilburg University (368). De hoogst genoteerde Nederlandse universiteit is de TU Delft op plaats 57.

De rest van de Nederlandse ranglijst ziet er zo uit:

61 Universiteit van Amsterdam

115 Wageningen University & Research

120 TU Eindhoven

121 Universiteit Utrecht

128 Universiteit Leiden en Rijksuniversiteit Groningen

197 Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Twente

214 Radboud Universiteit Nijmegen

234 Universiteit Maastricht

236 VU Amsterdam

368 Tilburg University

Net over de grens
Van de twee buitenlandse universiteiten die net over de Limburgse grens liggen, in Luik en Aken, staat de RWTH Aachen op plaats 145 en de Université de Liège op plaats 451 . De top 3 van universiteiten is geheel Amerikaans: 1. Massachusetts Institute of Technology (MIT), 2. Stanford University en 3. Harvard University.

Factoren
QS, een grote dienstverlener voor het hoger onderwijs, baseert de jaarlijkse ranglijst op factoren als academische reputatie, de mening van werkgevers, de verhouding tussen het aantal studenten per medewerker, het aantal keren dat onderzoeken door andere wetenschappers worden geciteerd en de toestroom van internationale studenten en medewerkers.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen