Gewicht, gewichtstoename, aankomen, vet, buikvet, buikje

Hoogleraar: 'Pandemie ernstiger door ongezonde levensstijl'

Een volgende pandemie verloopt net zo ernstig als de huidige coronacrisis, als mensen met een ongezonde levensstijl niet gezonder gaan leven.

voetbal stock
Universiteit gaat jeugdspelers MVV begeleiden

Vanaf komend voetbalseizoen worden jeugdspelers van MVV Maastricht begeleid door de Universiteit Maastricht.

Universiteit Maastricht
Studenten Maastricht terug naar collegebanken

Studenten van de Maastrichtse universiteit krijgen vanaf september weer gewoon les in de collegebanken.

Universiteit Maastricht
Hoger onderwijs zorgt voor 16 procent van Maastrichtse banen

Het hoger onderwijs in Maastricht zorgt voor 16,4 procent van de banen in de Limburgse hoofdstad.

Actie cao ziekenhuis Maastricht 25 mei 2025
Personeel MUMC+ in actie voor vastgelopen cao-gesprekken

Ziekenhuispersoneel van het academisch ziekenhuis in Maastricht voert dinsdagmiddag actie voor een nieuwe cao.

stock chocola bonbons
'Aandacht bedrijven voor welzijn medewerker toegenomen'

De aandacht van bedrijven voor het welzijn van hun medewerkers is toegenomen sinds de uitbraak van het coronavirus.

Clean room in Maastricht Einstein prototype (15 mei 2021)
Belangrijke rol voor Maastricht bij Einstein Telescoop

De Universiteit Maastricht heeft een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de Einstein Telescoop. In de wijk Randwyck wordt momenteel druk gebouwd aan een groot onderzoekslaboratorium. Daarin wordt een prototype van de Einstein Telescoop geplaatst, de ET Pathfinder.

mind fulnest
Studenten UM kunnen even tot rust komen

Alle studenten en medewerkers van de Universiteit Maastricht (UM) kunnen de komende maand gebruik maken van het Mindfulnest. Dat is een cabine waarin je je helemaal van de buitenwereld kunt afsluiten.

stock coronazelftest zelftest coronavirus
Universiteit biedt gratis coronazelftest aan voor studenten

De Universiteit Maastricht (UM) biedt studenten vanaf deze maand de mogelijkheid om zich via een gratis sneltest zelf te testen op corona. Het gebruik ervan is vrijwillig en geen vereiste om deel te nemen aan een college.

Martin Paul
Bestuursvoorzitter Universiteit Maastricht vertrekt

Martin Paul vertrekt bij de Universiteit Maastricht. De voorzitter van het college van bestuur stapt over naar de universiteit in het Duitse Bochum.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie