Universiteit Maastricht University

Brandbrief aan UM: 'Schrap bindend studieadvies'

De Maastrichtse Studentenraad roept de Universiteit Maastricht (UM) met een brandbrief op het bindend studieadvies te schrappen.

stock grenzen
'Samenwerking buurlanden faalt tijdens corona'

De samenwerking met onze buurlanden faalt tijdens de coronapandemie. Dat heeft negatieve gevolgen voor de economie en sociale verbanden in verschillende grensregio's, wijst een nieuwe studie van de Universiteit Maastricht uit.

Dokter, bloeddruk, huisarts
Onderzoekers UM ontdekken oorzaak hoge bloeddruk

Een internationaal team wetenschappers onder leiding van onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM) heeft een belangrijke oorzaak van hoge bloeddruk ontdekt. Een eiwit verstoort het mechanisme dat mensen daartegen beschermt.

verpleeghuis ouderen zorg verpleging verzorging bejaardenhuis (stock)
Werkdruk in verpleeghuizen even hoog als tijdens eerste golf

Door veel ziekteverzuim, een gebrek aan snelle testcapaciteit en minder mantelzorg loopt de werkdruk in verpleeghuizen weer flink op. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht in samenwerking met het Radboudumc in Nijmegen.

University Maastricht
Mondkapjesplicht in gebouwen Maastrichtse universiteit

De Maastrichtse universiteit voert donderdag al een mondkapjesplicht in voor de eigen binnenruimten.

Universiteit Maastricht University
Bedrag per student daalt ondanks afschaffen studiebeurs

Universiteiten zien het bedrag dat ze per student krijgen van de overheid nog steeds dalen, ook al mogen ze geld dat wordt bespaard door afschaffing van de basisbeurs investeren in kwaliteitsverbetering.

Herstel corona
UM: bij 95 procent coronapatiënten na half jaar nog klachten

Vrijwel alle coronapatiënten (95 procent) hebben een halfjaar na hun besmetting nog gezondheidsklachten. Meer dan de helft (55 procent) heeft zes of meer klachten en ruim 90 procent zegt nog hinder te ondervinden van meer dan één symptoom.

foto camiel schnackers l1 (16 sep 2020)
Coronacollegejaar: hoe vergaat het eerstejaarsstudenten?

De eerste online colleges zitten erop. Voor eerstejaarsstudenten is het niet het studiejaar waar ze op hoopten.

Studenten Maastricht student Zuyd Hogeschool
Burgemeester Lanaken bezorgd over besmette studenten

Burgemeester Marino Keulen van Lanaken maakt zich zorgen over studenten van de Universiteit van Maastricht en Zuyd Hogeschool die in de Belgische grensgemeente wonen.

corona test studenten (18 aug 2020)
Meer studenten besmet met corona in Maastricht

Het aantal studenten in Maastricht dat besmet is geraakt met het coronavirus, is verder toegenomen. Het virus is momenteel bij 38 studenten vastgesteld.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten