Overslaan en naar de inhoud gaan

Universiteit haalt groot medisch congres naar Maastricht

Geplaatst opdonderdag 23 oktober 2014 - 15:36

De Universiteit Maastricht en het ziekenhuis Maastricht UMC+ hebben samen een groot congres naar de stad gehaald.

In 2018 organiseren ze samen een grote conferentie over biomaterialen. Naar schatting komen er zo'n 1500 internationale experts naar de stad. Het gaat om de 28e Conference of The European Society for Biomaterials.

Nieuwe ontwikkelingen
Het congres wordt gehouden in beurzencentrum MECC en duurt vier dagen. Op het congres worden nieuwe ontwikkelingen op het gebied van biomaterialen besproken. Dat zijn kunstmatige of natuurlijke materialen die gebruikt worden in het menselijk lichaam, zoals volledig nagemaakte hartkleppen.

Niet voor het eerst
Het is niet voor het eerst dat het Maastricht UMC+ een groot congres naar de stad haalt. In september van dit jaar was er in het MECC nog een bijeenkomst van honderden neurochirurgen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Universiteit Maastricht doet onderzoek naar spierziekte
Anderhalf miljoen voor UMC+ in onderzoek Alzheimer
AZM peilt mening patiënten en bezoekers
Maastricht UMC+ verwacht 20.000 vrouwen voor NIP-test
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen