Universiteit Maastricht University vlaggen

Universiteit Maastricht opent Academisch Jaar via livestream

Universiteiten openen maandag op uiteenlopende alternatieve manieren het Academisch Jaar. Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, hebben ze tal van onlineprogramma's ontwikkeld.

Station Sittard Arriva NS
Hoger onderwijs maakt afspraken met Arriva over begintijden

Instellingen voor hoger onderwijs in Zuid-Limburg hebben met vervoerder Arriva en de provincie afspraken gemaakt over verschillende begintijden van hun opleidingen. Daarbij is uitgangspunt dat er 30 minuten verschil zit tussen de aanvangstijden.

Universiteit Maastricht University
Pijnlijke fout Maastricht University bij selectieprocedure

De Maastricht University heeft een administratieve fout gemaakt tijdens een selectieprocedure. 24 kandidaat-studenten kregen ten onrechte te horen dat ze toegelaten waren tot de tweede ronde van het selectieproces voor een masteropleiding.

Universiteit Maastricht University
Zeker zestig studenten doen beroep op noodfonds UM

De Universiteit Maastricht (UM) begint deze week met het ondersteunen van studenten die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen.

Gouvernement iStock
Provincie trekt vergoedingen voor stagiairs gelijk

Stagiaires bij de provincie Limburg krijgen vanaf 1 januari hetzelfde betaald, ongeacht hun opleiding.

Universiteit Maastricht
'Ook reservesystemen universiteit besmet door cyberaanval'

De Maastrichtse universiteit betaalde ongeveer 250.000 euro om de cyberaanval eind december stop te zetten, omdat ook de back-upsystemen getroffen waren door gijzelsoftware.

Universiteit Maastricht University vlaggen
'Universiteit kan schadeclaims verwachten na cyberaanval'

Als blijkt dat de cyberaanval op de Universiteit Maastricht kon gebeuren doordat de beveiliging niet op orde was, dan kan de universiteit een boete en schadeclaims verwachten.

Universiteit Maastricht University
UM hervat onderwijs zonder e-mail en met beperkt netwerk

De Universiteit Maastricht (UM) zal het maandag bij de hervatting van het regulier onderwijs zonder enkele belangrijke systemen moeten stellen.

Maastrichtse universiteit langer door met rector Letschert

Universiteit Maastricht kan nog jaren rekenen op de diensten van Rector Magnificus Rianne Letschert. De raad van toezicht is tevreden over haar functioneren en dus gaan beide partijen nog zeker vier jaar langer met elkaar door.

stock Universiteit Maastricht
Visie universiteiten anders dan wensen kabinet

De Nederlandse universiteiten willen zich blijven richten op internationalisering en verschuiven geen geld van alfa- en gammastudies naar bèta en techniek.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten