Overslaan en naar de inhoud gaan

United World College barst uit voegen: noodbouw noodzakelijk

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 17:59

Het United World College in Maastricht barst uit zijn voegen. Om de groei op korte termijn bij te kunnen houden, moeten er vanaf 2020 drie of vier noodgebouwen bijkomen.

Dat meldt krant De Limburger. De internationale school, waar veel in de regio woonachtige kinderen van expats les krijgen, heeft inmiddels ruim 900 leerlingen uit 106 verschillende landen. De maximale capaciteit is 850 leerlingen.

375.000 euro
De huur van de noodgebouwen bedraagt in totaal 375.000 euro voor 36 maanden. De tijdelijke lokalen zijn voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs en komen op de parkeerplaats naast de school te staan.

Uitbreidingen
Verwacht wordt dat de groei van de school voorlopig nog niet zal stoppen. In 2023 staan daarom uitbreidingen op de planning.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen