Overslaan en naar de inhoud gaan

Unitas-vrouwen blijven in hoogste atletiekdivisie

Geplaatst opzondag 5 juni 2016 - 16:38

De Unitas-vrouwen blijven in de hoogste atletiekdivisie. Bij het NK voor teams in Sittard werden de vrouwen vierde met 85 punten.

Nora Ritzen won het hinkstapspringen met een afstand van 12,68 m en de 400 meter horden in een tijd van 59.72 sec. Eva Strogies zegevierde op de 100 meter horden in 13.51 sec en verbeterde bij het verspringen haar beste prestatie tot 6,10 m.

Punten
Ook Sina Mai Holthuijsen en Fannie Smets bezorgden de Unitasploeg met tweede plaatsen bij het kogelslingeren en polstokhoogspringen veel punten.

Phanos uit Amsterdam werd Nederlands kampioen.

Mannen in herkansing
De mannen van Unitas slaagden er niet in om zich rechtstreeks te plaatsen voor de hoogste divisie. In september zal de ploeg moeten aantreden in een promotie-/degradatiewedstrijd.

Maarten Plaum
De enige Sittardse zege kwam op naam van 800 meter talent Maarten Plaum. Hij won na een spannende eindsprint met minimaal verschil van Didier Nibbering van Rotterdam Atletiek in 1.54, 51 min. Koen van der Wijst blesseerde zich bij het polsstokhoogspringenen kon niet deelnemen aan de wedstrijd.

Haag Atletiek uit Den Haag pakte de nationale titel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Winst en persoonlijk record Koen van der Wijst
Brons voor Sittardse atletiekdames Unitas
Nauwelijks succes voor Limburgse atleten op NK Indoor
Van der Wijst wint polsstokhoogspringen met PR
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen