Overslaan en naar de inhoud gaan

Unitas-vrouwen blijven in hoogste atletiekdivisie

Geplaatst opzondag 5 juni 2016 - 16:38

De Unitas-vrouwen blijven in de hoogste atletiekdivisie. Bij het NK voor teams in Sittard werden de vrouwen vierde met 85 punten.

Nora Ritzen won het hinkstapspringen met een afstand van 12,68 m en de 400 meter horden in een tijd van 59.72 sec. Eva Strogies zegevierde op de 100 meter horden in 13.51 sec en verbeterde bij het verspringen haar beste prestatie tot 6,10 m.

Punten
Ook Sina Mai Holthuijsen en Fannie Smets bezorgden de Unitasploeg met tweede plaatsen bij het kogelslingeren en polstokhoogspringen veel punten.

Phanos uit Amsterdam werd Nederlands kampioen.

Mannen in herkansing
De mannen van Unitas slaagden er niet in om zich rechtstreeks te plaatsen voor de hoogste divisie. In september zal de ploeg moeten aantreden in een promotie-/degradatiewedstrijd.

Maarten Plaum
De enige Sittardse zege kwam op naam van 800 meter talent Maarten Plaum. Hij won na een spannende eindsprint met minimaal verschil van Didier Nibbering van Rotterdam Atletiek in 1.54, 51 min. Koen van der Wijst blesseerde zich bij het polsstokhoogspringenen kon niet deelnemen aan de wedstrijd.

Haag Atletiek uit Den Haag pakte de nationale titel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Winst en persoonlijk record Koen van der Wijst
Brons voor Sittardse atletiekdames Unitas
Nauwelijks succes voor Limburgse atleten op NK Indoor
Van der Wijst wint polsstokhoogspringen met PR
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen