Overslaan en naar de inhoud gaan

Unitas atleten in de prijzen tijdens NK atletiek

Geplaatst opzaterdag 27 juli 2019 - 20:28

Britt Ummels is in Den Haag Nederlands kampioen op de achthonderd meter geworden.

De atlete van AV Unitas liep de afstand in een tijd van 2 minuten en 6,54 seconden en was daarmee ruim een seconde sneller dan Marissa Damink van Rotterdam Atletiek, die tweede werd.

Titel voor Etiënne
De Maastrichtse atlete was in de finale bijna zes seconden sneller dan in de series. Zij won haar serie, maar was langzamer dan Danaïd Prinsen, die in de series de snelste tijd liep. Haar clubgenoot Etiënne Orbons won de titel bij het kogelslingeren. Orbons slingerde de 7,26 kilogram zware kogel in zijn eerste poging 63,27 meter ver en die afstand werd door niemand overtroffen. Rick Goessens werd achtste met 44,49m.

Meer eremetaal
Sina Mai Holthuijsen pakte ook eremetaal bij het kogelslingeren. De Unitas-atlete slingerde de kogel in haar zesde en laatste poging 61,96 meter ver, maar dat was niet voldoende om Wendy Koolhaas van het goud af te houden. Ella Meuwissen en Renée Granzier moesten in de finale met een zevende en negende plaats genoegen nemen.

Twee keer achthonderd
Ook Maarten Plaum heeft goud gewonnen op de achthonderd meter. De atleet van AV Unitas was op deze afstand met zijn tijd van 1 minuut en 51, 46 seconden 0,16 seconden sneller dan Jaap Gerben Vellinga, die zilver pakte. Op de vijfduizend meter was ook een Unitas-atlete succesvol. Bo Ummels ging met een zilveren medaille aan de haal. Ze liep de vijf kilometer in 16 minuten en 36,47 seconden en had zo'n vier seconden achterstand op Irene van der Reyken, die de titel won.

An Lenders van Venloop Running Team finishte als negende. En dan was er nog Limburgs succes op de vierhonderd meter horden. Nora Ritzen (Unitas) won het zilver op deze afstand. Met een tijd van 59,51 seconden kwam zij ruim een halve seconde tekort om Eveline Saalberg van GVAC van de titel af te houden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen