Overslaan en naar de inhoud gaan

Uniek zorgcomplex voor demente ouderen in Geleen

Geplaatst opdonderdag 24 juni 2021 - 20:23

Naast het voormalige ziekenhuis in Geleen zijn de eerste vier van de negen groepswoningen in Parc Glana in gebruik genomen. Het unieke is dat demente bejaarden vanuit hun woning vrij het park in kunnen lopen.

In totaal is daar plek voor 124 cliƫnten. Die zullen er pas zijn in september als alles klaar is.

Sensor
Het hele park is omheind zodat bewoners niet kunnen verdwalen. Ze hebben een sensor bij zich waardoor de poorten en de hekken aan de rand van het terrein gesloten blijven als zij in de buurt komen.

Veel ruimte
Ook in de groepswoningen is veel ruimte. Iedereen beschikt over een eenpersoonskamer van ongeveer dertig vierkante meter. Daar is veel plek voor eigen spullen en meubels en er zijn grote ramen om naar buiten te kunnen kijken.

Rondjes
De gangen zijn zo ingericht dat je er rondjes kunt lopen waardoor de bewoners nooit meer op een dichte deur stuiten. Over enkele maanden is het complex klaar. Maar voor Parc Glana bestaat nu al een wachtlijst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen