Overslaan en naar de inhoud gaan

Uniek zorgcomplex voor demente ouderen in Geleen

Geplaatst opdonderdag 24 juni 2021 - 20:23

Naast het voormalige ziekenhuis in Geleen zijn de eerste vier van de negen groepswoningen in Parc Glana in gebruik genomen. Het unieke is dat demente bejaarden vanuit hun woning vrij het park in kunnen lopen.

In totaal is daar plek voor 124 cliƫnten. Die zullen er pas zijn in september als alles klaar is.

Sensor
Het hele park is omheind zodat bewoners niet kunnen verdwalen. Ze hebben een sensor bij zich waardoor de poorten en de hekken aan de rand van het terrein gesloten blijven als zij in de buurt komen.

Veel ruimte
Ook in de groepswoningen is veel ruimte. Iedereen beschikt over een eenpersoonskamer van ongeveer dertig vierkante meter. Daar is veel plek voor eigen spullen en meubels en er zijn grote ramen om naar buiten te kunnen kijken.

Rondjes
De gangen zijn zo ingericht dat je er rondjes kunt lopen waardoor de bewoners nooit meer op een dichte deur stuiten. Over enkele maanden is het complex klaar. Maar voor Parc Glana bestaat nu al een wachtlijst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen