Overslaan en naar de inhoud gaan

Uniek: drie broers gekwalificeerd voor WK karate

Geplaatst opzondag 14 november 2021 - 12:50

Rob, Brian en Jordy Timmermans uit Heerlen hebben zich alle drie geplaatst voor het WK karate in Dubai.

De jongste (21) en oudste (25) komen uit voor Curaçao, de middelste Brian (24) zit in de Nederlandse selectie.

Uruguay
De twee broers hebben bewust gekozen om onder Curaçaose vlag mee te doen. "Het geeft ons iets meer vrijheid om studie en werk te combineren met topsport. We hoeven bijvoorbeeld niet naar de centrale trainingen van het Nederlands team." Nadeel is dat de twee broers zich voor het WK moesten plaatsen via de Pan-Amerikaans kampioenschappen in Uruguay. Rob, die uitkomt in de klasse boven de 84 kilogram pakte daar zilver.

Video: L1

Dubai
De middelste broer, Brian, zal met het Nederlands team naar Dubai reizen. "Het is wel een beetje raar, want Jordy en Rob reizen op een ander tijdstip met een andere vlucht dan het Nederlands team. Maar uiteindelijk komen wel elkaar gewoon weer tegen op de mat in Dubai." Ook de ouders van de drie karateka's reizen naar Dubai. De drie broers komen in actie in drie verschillende gewichtsklassen en zijn dus geen concurrenten van elkaar.

Creemers
Behalve de drie broers komt ook de Maastrichtse Ingrid Creemers in actie op het WK. Het WK wordt gehouden van 16 tot en met 21 november.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen