Overslaan en naar de inhoud gaan

Unframed festival: Heerlen hoofdstad van de streetart

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 20:34

Na een succesvolle eerste editie, gaat vrijdagavond de tweede editie van het graffiti- en streetartfestival Unframed van start.

Tijdens het festival laten legendes, iconen en grootheden uit de internationale graffiti- en streetart-scene hun beste werk zien.

Graffiti en Street Art hoofdstad
Heerlen blijkt niet onder te doen voor andere nationale streetart-steden als Rotterdam. "Heerlen kan zeker gezien worden als de Nederlandse graffiti en Street Art hoofdstad," predikt Vincent Offermans van de organisatie. "Er komen beroemde graffiti-artiesten van over de hele wereld zoals T-Kid 170, Sofles of de 1UP Crew . Artiesten die in de jaren ’70 al actief waren in New York en nu gewoon hier staan." Misschien ook niet gek in de stad met de meeste muurschilderingen van Nederland.

Graffiti-reis
Het thema dit jaar is een graffiti-reis terug in de tijd. Om bezoekers te laten zien dat Street Arts is ontstaan uit graffiti. Naarmate je verder in de expositie komt, zie je de ontwikkeling van Street Art tot vandaag de dag. Naast de expositie vindt er ook een ‘Graffiti Jam’ plaats: een kleurrijke gebeurtenis waarbij tientallen beroemde graffiti-artists op 15 en 16 september live aan het werk te zien zullen zijn.

Het festival is van 13 tot en met 22 september te bezoeken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen