Grenspark Kempen-Broek gaat voor een UNESCO-predikaat

Het grensoverschrijdend natuurgebied Kempen-Broek in Midden-Limburg, Zuidoost-Brabant en Belgisch Limburg wil een UNESCO biosfeergebied worden.

Brabant: Unesco-status voor 'Roermondse' aardbevingsbreuk

De provincie Noord-Brabant en enkele Brabantse gemeenten azen op erkenning van Unesco voor de zogenoemde Peelrandbreuk.

'Weinig kans op Werelderfgoed-status Heuvelland'

Het provinciebestuur waarschuwt voor al te hoge verwachtingen voor het initiatief om het Heuvelland op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te krijgen.

Dierenpartij: 'Waar is provincie bij plan Werelderfgoed?'

De Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement wil weten hoe het zit dat de provincie Limburg niet betrokken is van het plan van drie Heuvellandgemeenten en de VVV om het Heuvelland op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te krijgen.

'Heuvelland moet op lijst Wereld Erfgoed'

Het Heuvellandschap moet met zijn unieke kenmerken op de Unesco Wereld Erfgoed lijst komen, vinden de gemeenten Vaals, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en de VVV Zuid-Limburg.

Bomen Bos Boom Es Essen Natuur
Limburgs natuurpark wil op UNESCO-lijst

De wervende werktitel 'Toscane van het Noorden' zal de eindstreep wel niet halen, maar voor Grenspark Kempenbroek bij Weert wordt een speciale Unesco-status aangevraagd.

Oorlogsfilm met Limburgs meisje wellicht Unesco-erfgoed

De film Westerbork is genomineerd om opgenomen te worden in het Unesco memory of the World register.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten