Overslaan en naar de inhoud gaan

Undercoveragent verhoord in moordzaak Sven Prins

Geplaatst opwoensdag 5 juli 2017 - 15:25

De undercoveragent die de verdachten van de liquidatie van Sven Prins (30) in beeld heeft gebracht, wordt donderdag verhoord.

Hij is niet aanwezig bij de besloten zitting op de rechtbank in Maastricht, maar wordt via een video-verbinding ondervraagd.

Niet welkom
De zitting is, anders dan bij veel andere zittingen het geval is, enkel toegankelijk voor betrokken partijen. Pers en publiek worden geweerd en de stem van de undercoveragent wordt vervormd. Alles wordt in het werk gesteld om zijn identiteit geheim te houden.

Bunker
Er is zelfs overwogen het verhoor van de agent te doen in de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp. In 'de Bunker', zoals het pand wordt genoemd, zijn onder meer de processen van Volkert van der G., de Hofstadgroep en motorclub Nomads behandeld.

Sven Prins
Het geeft aan dat de zaak rondom de liquidatie van Sven Prins geen alledaagse is. De agent infiltreerde in een gezelschap dat zich onder meer bezig zou houden met drugs- en wapenhandel. Sergio K. (27), Jurandy T. (31) en Xionel B. (39) zouden later hebben bekend dat ze Prins hebben omgelegd. Een afrekening, omdat het slachtoffer een conflict zou hebben gehad met Jurandy.

Sven Prins.
Foto: Opsporing Verzocht

Twijfels
De advocaten van de drie verdachten hebben zo hun twijfels bij de verklaringen van de undercoveragent. Daarom krijgen zij de mogelijkheid de man te verhoren. "De infiltrant is te horen in verschillende vertrouwelijke gesprekken", doelt advocaat Luc Bien op zogenaamde OVC-gesprekken. "Daardoor zijn diens processen-verbaal voor een deel objectief op juistheid te controleren. Maar de rest is niet te controleren. Daar heb ik wel wat vragen over", zegt de raadsman, die Sergio K. vertegenwoordigt.

Niet gelinkt
Daarnaast pleit Bien al even voor de voorlopige vrijlating van Sergio K. "Dat ga ik niet weer doen, want ik ben geen kleuter die maar blijft vragen. Het dossier is niet dermate veranderd dat ik weer voor vrijlating pleit. Maar in de verklaringen van de infiltrant is er geen directe link tussen de moord en mijn cliënt, dus daar zal ik tijdens het verhoor ook naar vragen."

Liquidatie
Sven Prins werd op 25 september 2015 om het leven gebracht na een wilde achtervolging in Brunssum. Zijn ontsnapping eindigde weinig succesvol op de Zeekoelen-rotonde, waar hij werd doodgeschoten. De zaak zat lang op slot, tot de undercoveragent zijn ontdekkingen deed.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verdachten in zaak Prins vertelden trots over liquidatie
Politie zette gijzeling in scène
Zaak Sven Prins: dag des oordeels voor verdacht trio
Doorbraak zaak-Prins door infiltrant in vriendengroep
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen