Overslaan en naar de inhoud gaan

Undercoveragent verhoord in moordzaak Sven Prins

Geplaatst opwoensdag 5 juli 2017 - 15:25

De undercoveragent die de verdachten van de liquidatie van Sven Prins (30) in beeld heeft gebracht, wordt donderdag verhoord.

Hij is niet aanwezig bij de besloten zitting op de rechtbank in Maastricht, maar wordt via een video-verbinding ondervraagd.

Niet welkom
De zitting is, anders dan bij veel andere zittingen het geval is, enkel toegankelijk voor betrokken partijen. Pers en publiek worden geweerd en de stem van de undercoveragent wordt vervormd. Alles wordt in het werk gesteld om zijn identiteit geheim te houden.

Bunker
Er is zelfs overwogen het verhoor van de agent te doen in de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp. In 'de Bunker', zoals het pand wordt genoemd, zijn onder meer de processen van Volkert van der G., de Hofstadgroep en motorclub Nomads behandeld.

Sven Prins
Het geeft aan dat de zaak rondom de liquidatie van Sven Prins geen alledaagse is. De agent infiltreerde in een gezelschap dat zich onder meer bezig zou houden met drugs- en wapenhandel. Sergio K. (27), Jurandy T. (31) en Xionel B. (39) zouden later hebben bekend dat ze Prins hebben omgelegd. Een afrekening, omdat het slachtoffer een conflict zou hebben gehad met Jurandy.

sven prins, schietpartij, brunssum
Sven Prins.
Foto: Opsporing Verzocht

Twijfels
De advocaten van de drie verdachten hebben zo hun twijfels bij de verklaringen van de undercoveragent. Daarom krijgen zij de mogelijkheid de man te verhoren. "De infiltrant is te horen in verschillende vertrouwelijke gesprekken", doelt advocaat Luc Bien op zogenaamde OVC-gesprekken. "Daardoor zijn diens processen-verbaal voor een deel objectief op juistheid te controleren. Maar de rest is niet te controleren. Daar heb ik wel wat vragen over", zegt de raadsman, die Sergio K. vertegenwoordigt.

Niet gelinkt
Daarnaast pleit Bien al even voor de voorlopige vrijlating van Sergio K. "Dat ga ik niet weer doen, want ik ben geen kleuter die maar blijft vragen. Het dossier is niet dermate veranderd dat ik weer voor vrijlating pleit. Maar in de verklaringen van de infiltrant is er geen directe link tussen de moord en mijn cliënt, dus daar zal ik tijdens het verhoor ook naar vragen."

Liquidatie
Sven Prins werd op 25 september 2015 om het leven gebracht na een wilde achtervolging in Brunssum. Zijn ontsnapping eindigde weinig succesvol op de Zeekoelen-rotonde, waar hij werd doodgeschoten. De zaak zat lang op slot, tot de undercoveragent zijn ontdekkingen deed.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verdachten in zaak Prins vertelden trots over liquidatie
Politie zette gijzeling in scène
Zaak Sven Prins: dag des oordeels voor verdacht trio
Doorbraak zaak-Prins door infiltrant in vriendengroep
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen