Overslaan en naar de inhoud gaan

Undercoveragent verhoord in moordzaak Sven Prins

Geplaatst opwoensdag 5 juli 2017 - 15:25

De undercoveragent die de verdachten van de liquidatie van Sven Prins (30) in beeld heeft gebracht, wordt donderdag verhoord.

Hij is niet aanwezig bij de besloten zitting op de rechtbank in Maastricht, maar wordt via een video-verbinding ondervraagd.

Niet welkom
De zitting is, anders dan bij veel andere zittingen het geval is, enkel toegankelijk voor betrokken partijen. Pers en publiek worden geweerd en de stem van de undercoveragent wordt vervormd. Alles wordt in het werk gesteld om zijn identiteit geheim te houden.

Bunker
Er is zelfs overwogen het verhoor van de agent te doen in de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp. In 'de Bunker', zoals het pand wordt genoemd, zijn onder meer de processen van Volkert van der G., de Hofstadgroep en motorclub Nomads behandeld.

Sven Prins
Het geeft aan dat de zaak rondom de liquidatie van Sven Prins geen alledaagse is. De agent infiltreerde in een gezelschap dat zich onder meer bezig zou houden met drugs- en wapenhandel. Sergio K. (27), Jurandy T. (31) en Xionel B. (39) zouden later hebben bekend dat ze Prins hebben omgelegd. Een afrekening, omdat het slachtoffer een conflict zou hebben gehad met Jurandy.

sven prins, schietpartij, brunssum
Sven Prins.
Foto: Opsporing Verzocht

Twijfels
De advocaten van de drie verdachten hebben zo hun twijfels bij de verklaringen van de undercoveragent. Daarom krijgen zij de mogelijkheid de man te verhoren. "De infiltrant is te horen in verschillende vertrouwelijke gesprekken", doelt advocaat Luc Bien op zogenaamde OVC-gesprekken. "Daardoor zijn diens processen-verbaal voor een deel objectief op juistheid te controleren. Maar de rest is niet te controleren. Daar heb ik wel wat vragen over", zegt de raadsman, die Sergio K. vertegenwoordigt.

Niet gelinkt
Daarnaast pleit Bien al even voor de voorlopige vrijlating van Sergio K. "Dat ga ik niet weer doen, want ik ben geen kleuter die maar blijft vragen. Het dossier is niet dermate veranderd dat ik weer voor vrijlating pleit. Maar in de verklaringen van de infiltrant is er geen directe link tussen de moord en mijn cliënt, dus daar zal ik tijdens het verhoor ook naar vragen."

Liquidatie
Sven Prins werd op 25 september 2015 om het leven gebracht na een wilde achtervolging in Brunssum. Zijn ontsnapping eindigde weinig succesvol op de Zeekoelen-rotonde, waar hij werd doodgeschoten. De zaak zat lang op slot, tot de undercoveragent zijn ontdekkingen deed.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verdachten in zaak Prins vertelden trots over liquidatie
Politie zette gijzeling in scène
Zaak Sven Prins: dag des oordeels voor verdacht trio
Doorbraak zaak-Prins door infiltrant in vriendengroep
Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen