Overslaan en naar de inhoud gaan

Undercoveragent 'A3715' moet getuigen in zaak politiemol

Geplaatst opwoensdag 25 januari 2017 - 6:59

Eén van de undercoveragenten die is ingezet in het onderzoek naar de van corruptie verdachte ex-rechercheur Mike D. (40) uit Kerkrade, moet als getuige opdraven in de strafzaak.

Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdag besloten. De man, in het dossier opgenomen als A3715, blijft ‘beperkt anoniem’: zijn naam en geboortedatum worden niet bekendgemaakt.

Informatie gelekt
Mike D. zou tegen betaling vertrouwelijke informatie uit de politiecomputers hebben gelekt aan enkele medeverdachten. Ook de undercoveragenten zouden van hem geheime gegevens hebben gekregen. Zij werden ingezet na tips van het Team Criminele Inlichtingen, die leidden tot de verdenking richting Mike D. en de start van een strafrechtelijk onderzoek in het voorjaar van 2014.

Tansportbedrijf
Mike D. gaf dinsdag alleen antwoord op de vragen of hij informatie had verstrekt aan een medeverdachte en of hij deze had geholpen met de productie van en handel in drugs: nee. Op de vraag of hij geheime politie-informatie had gelekt, zei hij dat hij daar nu niet op wilde antwoorden.

Ontnemingszaak
De zaak gaat 31 januari, 2 en 6 februari verder met het horen van getuigen.Wanneer de hele zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog onduidelijk. Er loopt ook een ontnemingszaak tegen Mike D.. Volgens het Openbaar Ministerie moet hij het geld dat hij heeft verdiend met criminele activiteiten terugbetalen. Het OM geeft aan dat het om ruim 117.000 euro gaat.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen