Overslaan en naar de inhoud gaan

Undercoveragent 'A3715' moet getuigen in zaak politiemol

Geplaatst opwoensdag 25 januari 2017 - 6:59

Eén van de undercoveragenten die is ingezet in het onderzoek naar de van corruptie verdachte ex-rechercheur Mike D. (40) uit Kerkrade, moet als getuige opdraven in de strafzaak.

Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdag besloten. De man, in het dossier opgenomen als A3715, blijft ‘beperkt anoniem’: zijn naam en geboortedatum worden niet bekendgemaakt.

Informatie gelekt
Mike D. zou tegen betaling vertrouwelijke informatie uit de politiecomputers hebben gelekt aan enkele medeverdachten. Ook de undercoveragenten zouden van hem geheime gegevens hebben gekregen. Zij werden ingezet na tips van het Team Criminele Inlichtingen, die leidden tot de verdenking richting Mike D. en de start van een strafrechtelijk onderzoek in het voorjaar van 2014.

Tansportbedrijf
Mike D. gaf dinsdag alleen antwoord op de vragen of hij informatie had verstrekt aan een medeverdachte en of hij deze had geholpen met de productie van en handel in drugs: nee. Op de vraag of hij geheime politie-informatie had gelekt, zei hij dat hij daar nu niet op wilde antwoorden.

Ontnemingszaak
De zaak gaat 31 januari, 2 en 6 februari verder met het horen van getuigen.Wanneer de hele zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog onduidelijk. Er loopt ook een ontnemingszaak tegen Mike D.. Volgens het Openbaar Ministerie moet hij het geld dat hij heeft verdiend met criminele activiteiten terugbetalen. Het OM geeft aan dat het om ruim 117.000 euro gaat.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen