Overslaan en naar de inhoud gaan

Ummels nam bloedende tenen voor lief bij marathontitel

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 14:58

Bo Ummels veroverde de Nederlandse titel op de marathon met twee bloedende tenen. Ze scheurde na 15 kilometer al de nagels van haar beide grote tenen.

"Ik voelde dat natuurlijk wel, maar ik kon het goed van me afzetten en probeerde me te focussen op het tempo", liet de Maastrichtse atlete na afloop weten.

Droomdebuut
Ummels maakte in Amsterdam een verdienstelijk debuut op de marathon. In haar eerste wedstrijd over 42,195 kilometer liep ze een tijd van 2.32.34 en sleepte daarmee en passant de Nederlandse titel binnen.

Lees ook: Droomdebuut: Bo Ummels Nederlands Kampioen op marathon

Video: NH Nieuws

"Ik had een tijd van 2 uur en 35 minuten in mijn hoofd, maar ik kon het iets hogere tempo perfect aan. Conditioneel was ik goed, ook al waren de laatste zeven kilometer wel zwaar", zei ze na de wedstrijd.

Records verbroken
De 26-jarige Limburgse verbeterde dit jaar zo'n beetje al haar persoonlijke records op de lange afstanden. "Deze tijd is wel een motivatie om de volgende keer nog harder te gaan. Onder de 2.30 is dan een reëel doel denk ik."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen