Overslaan en naar de inhoud gaan

Ummels nam bloedende tenen voor lief bij marathontitel

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 14:58

Bo Ummels veroverde de Nederlandse titel op de marathon met twee bloedende tenen. Ze scheurde na 15 kilometer al de nagels van haar beide grote tenen.

"Ik voelde dat natuurlijk wel, maar ik kon het goed van me afzetten en probeerde me te focussen op het tempo", liet de Maastrichtse atlete na afloop weten.

Droomdebuut
Ummels maakte in Amsterdam een verdienstelijk debuut op de marathon. In haar eerste wedstrijd over 42,195 kilometer liep ze een tijd van 2.32.34 en sleepte daarmee en passant de Nederlandse titel binnen.

Lees ook: Droomdebuut: Bo Ummels Nederlands Kampioen op marathon

Video: NH Nieuws

"Ik had een tijd van 2 uur en 35 minuten in mijn hoofd, maar ik kon het iets hogere tempo perfect aan. Conditioneel was ik goed, ook al waren de laatste zeven kilometer wel zwaar", zei ze na de wedstrijd.

Records verbroken
De 26-jarige Limburgse verbeterde dit jaar zo'n beetje al haar persoonlijke records op de lange afstanden. "Deze tijd is wel een motivatie om de volgende keer nog harder te gaan. Onder de 2.30 is dan een reëel doel denk ik."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen