Overslaan en naar de inhoud gaan

UM wapent zich met nieuwe software tegen cyberhacks

Geplaatst opvrijdag 17 januari 2020 - 16:42

De Universiteit Maastricht (UM) heeft nieuwe software in gebruik genomen om cyberhacks in de toekomst te voorkomen.

Dat is een van de maatregelen die de UM genomen heeft, zo laten ze weten in een update.

Carbon Black
De keuze is gevallen op Carbon Black. Dat is speciale beveiligingssoftware van een Amerikaans bedrijf. Dit programma wordt naast de standaard virusscanner gebruikt. Het voordeel hiervan is volgens de UM dat eventuele cyberhacks sneller kunnen worden gedetecteerd.

Gijzelsoftware
De Universiteit Maastricht werd vlak voor kerst getroffen door een cyberhack. De makers van de ransomware Clop vergrendelden een aantal systemen en eisten losgeld. De universiteit besloot daarop alle systemen offline te halen.

Vervolgens heeft de universiteit ook losgeld betaald.

Lees ook: NCTV: 'Cyberhack UM moet wake-up call zijn'

Debat
De Tweede Kamer houdt op korte termijn een debat over de recente cyberaanval op de UM. Dat gebeurt op initiatief van Tweede Kamerlid Dennis Wiersma (VVD).

Lees ook: Debat Tweede Kamer over cyberaanval op UM

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen