Overslaan en naar de inhoud gaan

UM-rector is Helmonder van het Jaar

Geplaatst opdinsdag 7 januari 2020 - 11:25

Rianne Letschert, rector magnificus van de Universiteit Maastricht, is verkozen tot Helmonder van het Jaar.

Ze wordt door de jury vooral geroemd om haar inzet voor maatschappelijk onderwerpen als gelijkwaardigheid en diversiteit.

Prijzengeld
Letschert krijgt een cheque van 4000 euro en een sculptuur van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden. "Beste Helmonders, denken jullie mee over een Helmonds goed doel op het terrein van onderwijs, kansarme jongeren of armoedebestrijding waar ik het ‘prijzengeld’ van 4000 euro aan wil schenken", vraagt Letschert aan haar Twitter-volgers.

Jubileumwinnaar
Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied veel betekent voor de Brabantse stad. Letschert mag zich jubileumwinnaar noemen, want het is de 25ste keer dat de gemeente een Helmonder met de titel bekroont.

Jongerenvertegenwoordiger en sterrenchef
Letschert, die nog in Helmond woont, troefde bij de verkiezing jongerenvertegenwoordiger Hajar Yagkoubi en sterrenchef Jermain De Rozario af. De publieksprijs ging wel naar Yagkoubi.

Lees ook: UM-rector Letschert is Topvrouw van het Jaar 2019

Topvrouw
Het is bepaald niet voor het eerst dat het kopstuk van de Maastrichtse universiteit individueel met een prijs aan de haal gaat. In september werd Letschert al benoemd tot Topvrouw van het Jaar 2019.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen