Overslaan en naar de inhoud gaan

UM-rector is Helmonder van het Jaar

Geplaatst opdinsdag 7 januari 2020 - 11:25

Rianne Letschert, rector magnificus van de Universiteit Maastricht, is verkozen tot Helmonder van het Jaar.

Ze wordt door de jury vooral geroemd om haar inzet voor maatschappelijk onderwerpen als gelijkwaardigheid en diversiteit.

Prijzengeld
Letschert krijgt een cheque van 4000 euro en een sculptuur van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden. "Beste Helmonders, denken jullie mee over een Helmonds goed doel op het terrein van onderwijs, kansarme jongeren of armoedebestrijding waar ik het ‘prijzengeld’ van 4000 euro aan wil schenken", vraagt Letschert aan haar Twitter-volgers.

Jubileumwinnaar
Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied veel betekent voor de Brabantse stad. Letschert mag zich jubileumwinnaar noemen, want het is de 25ste keer dat de gemeente een Helmonder met de titel bekroont.

Jongerenvertegenwoordiger en sterrenchef
Letschert, die nog in Helmond woont, troefde bij de verkiezing jongerenvertegenwoordiger Hajar Yagkoubi en sterrenchef Jermain De Rozario af. De publieksprijs ging wel naar Yagkoubi.

Lees ook: UM-rector Letschert is Topvrouw van het Jaar 2019

Topvrouw
Het is bepaald niet voor het eerst dat het kopstuk van de Maastrichtse universiteit individueel met een prijs aan de haal gaat. In september werd Letschert al benoemd tot Topvrouw van het Jaar 2019.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen