Overslaan en naar de inhoud gaan

UM: Op korte termijn opnieuw problemen met Jules bespreken

Geplaatst opzondag 21 juli 2019 - 13:00

De Universiteit Maastricht gaat snel opnieuw met studentenbureau Jules om tafel zitten om de problemen binnen het servicebedrijf te bespreken.

Dat laat een woordvoerder zondag weten.

Onder vuur
Jules ligt al jaren onder vuur bij studenten in Maastricht omdat het bedrijf problemen heeft met het terugbetalen van de borg en andere kosten. In sommige gevallen duurt het maanden voordat de student zijn geld terugheeft.

Lees ook: Servicebureau Jules onder vuur bij buitenlandse studenten

'Het is aan Jules'
De woordvoerder van de UM wil niet bevestigen dat de opleider zich zorgen maakt over de problemen bij Jules, maar geeft aan dat de klachten die bij de UM of via Facebook voorbijkomen, wel gemeld worden bij het studentenbureau. "Meer kunnen we niet doen. Het is aan Jules om voor verbetering te zorgen. We kunnen de bedrijfsvoering niet beïnvloeden."

Lees ook: UM verbreekt banden met nalatig studentenbureau Jules

Interne brief
Zaterdag kwam een interne brief naar buiten waarin stond dat de faculteiten en afdelingen binnen de UM wordt geadviseerd de verwijzingen naar Jules zo veel mogelijk te verwijderen. Reden daarvoor waren de reacties op sociale media, waarin met name buitenlandse studenten steen en been klagen.

Geen banden
De UM betreurt dat die brief naar buiten is gekomen, omdat het 'onvoldoende gebaseerd is op een deugdelijke analyse'. "We hebben geen officiële banden met Jules", laat de woordvoerder weten. "Dus er is niks weg te halen of te verbreken. Wel hebben we contact met elkaar en kaarten we als UM eventuele problemen aan bij Jules. Dat hebben we in het verleden gedaan en laten we ook in de toekomst aan ze weten."

Reactie Jules
Directeur Karin van de Ven van Jules zat zondag aan tafel bij L1mburg Centraal om over de situatie te praten. Kijk hier naar het gesprek.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen