Overslaan en naar de inhoud gaan

UM: Op korte termijn opnieuw problemen met Jules bespreken

Geplaatst opzondag 21 juli 2019 - 13:00

De Universiteit Maastricht gaat snel opnieuw met studentenbureau Jules om tafel zitten om de problemen binnen het servicebedrijf te bespreken.

Dat laat een woordvoerder zondag weten.

Onder vuur
Jules ligt al jaren onder vuur bij studenten in Maastricht omdat het bedrijf problemen heeft met het terugbetalen van de borg en andere kosten. In sommige gevallen duurt het maanden voordat de student zijn geld terugheeft.

Lees ook: Servicebureau Jules onder vuur bij buitenlandse studenten

'Het is aan Jules'
De woordvoerder van de UM wil niet bevestigen dat de opleider zich zorgen maakt over de problemen bij Jules, maar geeft aan dat de klachten die bij de UM of via Facebook voorbijkomen, wel gemeld worden bij het studentenbureau. "Meer kunnen we niet doen. Het is aan Jules om voor verbetering te zorgen. We kunnen de bedrijfsvoering niet beïnvloeden."

Lees ook: UM verbreekt banden met nalatig studentenbureau Jules

Interne brief
Zaterdag kwam een interne brief naar buiten waarin stond dat de faculteiten en afdelingen binnen de UM wordt geadviseerd de verwijzingen naar Jules zo veel mogelijk te verwijderen. Reden daarvoor waren de reacties op sociale media, waarin met name buitenlandse studenten steen en been klagen.

Geen banden
De UM betreurt dat die brief naar buiten is gekomen, omdat het 'onvoldoende gebaseerd is op een deugdelijke analyse'. "We hebben geen officiële banden met Jules", laat de woordvoerder weten. "Dus er is niks weg te halen of te verbreken. Wel hebben we contact met elkaar en kaarten we als UM eventuele problemen aan bij Jules. Dat hebben we in het verleden gedaan en laten we ook in de toekomst aan ze weten."

Reactie Jules
Directeur Karin van de Ven van Jules zat zondag aan tafel bij L1mburg Centraal om over de situatie te praten. Kijk hier naar het gesprek.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen