Overslaan en naar de inhoud gaan

UM: Op korte termijn opnieuw problemen met Jules bespreken

Geplaatst opzondag 21 juli 2019 - 13:00

De Universiteit Maastricht gaat snel opnieuw met studentenbureau Jules om tafel zitten om de problemen binnen het servicebedrijf te bespreken.

Dat laat een woordvoerder zondag weten.

Onder vuur
Jules ligt al jaren onder vuur bij studenten in Maastricht omdat het bedrijf problemen heeft met het terugbetalen van de borg en andere kosten. In sommige gevallen duurt het maanden voordat de student zijn geld terugheeft.

Lees ook: Servicebureau Jules onder vuur bij buitenlandse studenten

'Het is aan Jules'
De woordvoerder van de UM wil niet bevestigen dat de opleider zich zorgen maakt over de problemen bij Jules, maar geeft aan dat de klachten die bij de UM of via Facebook voorbijkomen, wel gemeld worden bij het studentenbureau. "Meer kunnen we niet doen. Het is aan Jules om voor verbetering te zorgen. We kunnen de bedrijfsvoering niet beïnvloeden."

Lees ook: UM verbreekt banden met nalatig studentenbureau Jules

Interne brief
Zaterdag kwam een interne brief naar buiten waarin stond dat de faculteiten en afdelingen binnen de UM wordt geadviseerd de verwijzingen naar Jules zo veel mogelijk te verwijderen. Reden daarvoor waren de reacties op sociale media, waarin met name buitenlandse studenten steen en been klagen.

Geen banden
De UM betreurt dat die brief naar buiten is gekomen, omdat het 'onvoldoende gebaseerd is op een deugdelijke analyse'. "We hebben geen officiële banden met Jules", laat de woordvoerder weten. "Dus er is niks weg te halen of te verbreken. Wel hebben we contact met elkaar en kaarten we als UM eventuele problemen aan bij Jules. Dat hebben we in het verleden gedaan en laten we ook in de toekomst aan ze weten."

Reactie Jules
Directeur Karin van de Ven van Jules zat zondag aan tafel bij L1mburg Centraal om over de situatie te praten. Kijk hier naar het gesprek.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen