Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitzonderlijk zachte novemberdag verwacht

Geplaatst opmaandag 2 november 2020 - 6:39

Maandag wordt een uitzonderlijk zachte tweede november. Na een eveneens zachte nacht, met een minimumtemperatuur van 16 graden wordt het in de middag 20 tot 21 graden.

Daarmee komt deze dag in de buurt van dagrecords die eerder werden bereikt.

Dagrecords
Normaal voor deze tijd van het jaar is een temperatuur van zo'n 12 graden. Volgens Meteo Limburg noteerde het KNMI-weerstation op de luchthaven in Beek op 2 november 1984 precies 20,3 graden. In 2014 werd daar op 1 november 21,4 graden gemeten. In Vaals werd het op 4 november 1994 zelfs 22,6 graden.

Onstuimig
2 november 2020 wordt behalve zacht ook bewolkt en onstuimig: er staat een stevige wind uit het zuidwesten en er is kans op windstoten. Door een koufront gaat het in de loop van de middag regenen, waarbij het ook afkoelt.

Vriespunt
Vanaf dinsdag wordt het droger en kouder (13 tot 14 graden), en vanaf woensdag gaat ook de wind meer liggen. Later in de week, op donderdag, daalt de temperatuur naar zo'n 11 graden overdag en kan het 's nachts afkoelen tot rond het vriespunt, met lichte vorst aan de grond. In het weekend loopt de temperatuur naar verwachting weer iets op.

Lees hier meer over het weer

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen