Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitzetting dreigt: Afghaans gezin doodsbang voor Taliban

Geplaatst opdinsdag 7 november 2017 - 15:26

In Maastricht dreigt een Afghaans gezin te worden uitgezet, dat bij terugkeer naar eigen zeggen met de dood wordt bedreigd door de Taliban.

Het gezin, vader en moeder, oma en drie kinderen, is nu twee jaar in Nederland maar hun asielprocedure zit erop. Volgens de IND is het veilig in Afghanistan. Vluchtelingenorganisaties bestrijden dat.

Bedreiging
Haroon, de 18-jarige zoon van het gezin, zegt dat de familie bedreigd wordt door de Taliban. "Mijn vader is apotheker en is al een keer bedreigd om voor de Taliban te werken. En zelf ben ik al een keer bijna ontvoerd. Het is voor ons echt niet veilig daar", aldus Haroon.

Video: L1

Te laat
Burgemeester Penn van Maastricht wil de situatie samen met instanties aankaarten bij de Haagse politiek. Voor het Afghaanse gezin zal dat te laat zijn. Er wordt nog bekeken of alle procedures goed zijn gevolgd, maar als dat het geval is moeten ze binnen vier weken Nederland verlaten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen