Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitzendbureau glastuinbouwer verdacht van fraude

Geplaatst opvrijdag 1 juli 2016 - 11:10

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid is binnengevallen bij een uitzendbureau 'ergens in Limburg' dat wordt verdacht van fraude.

Het bedrijf wordt ervan verdacht te sjoemelen met de urenregistratie en werknemers geen toeslag te betalen in het weekend en op overuren.

Justitie
Ook zou het niet alle gewerkte uren registreren. De inval donderdag werd gedaan in samenwerking met het Openbaar Ministerie, dat ook een
strafrechterlijk onderzoek uitvoert naar het uitzendbureau. Bij de inval is de administratie van het bedrijf in beslag genomen.

Glastuinbouw
Het uitzendbureau is onderdeel van een glastuinbouwbedrijf, dat zo het personeel via een uitzendconstructie in eigen beheer houdt. De Inspectie SZW wil niet zeggen waar het bedrijf gevestigd is. Ook het OM doet daar geen mededelingen over.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Inval arbeidsinspectie bij champignonbedrijf in Lottum
Arbeidsmigranten woonden illegaal in champignonkwekerij
Onderzoek inspectie: aspergestekers werken te lang
Tientallen miljoenen schade na noodweer, fruit prullenbak in
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen