Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitzendbureau glastuinbouwer verdacht van fraude

Geplaatst opvrijdag 1 juli 2016 - 11:10

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid is binnengevallen bij een uitzendbureau 'ergens in Limburg' dat wordt verdacht van fraude.

Het bedrijf wordt ervan verdacht te sjoemelen met de urenregistratie en werknemers geen toeslag te betalen in het weekend en op overuren.

Justitie
Ook zou het niet alle gewerkte uren registreren. De inval donderdag werd gedaan in samenwerking met het Openbaar Ministerie, dat ook een
strafrechterlijk onderzoek uitvoert naar het uitzendbureau. Bij de inval is de administratie van het bedrijf in beslag genomen.

Glastuinbouw
Het uitzendbureau is onderdeel van een glastuinbouwbedrijf, dat zo het personeel via een uitzendconstructie in eigen beheer houdt. De Inspectie SZW wil niet zeggen waar het bedrijf gevestigd is. Ook het OM doet daar geen mededelingen over.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Inval arbeidsinspectie bij champignonbedrijf in Lottum
stock schoonmaak
Overtredingen in schoonmaak Maastrichtse horeca
Arbeidsmigranten woonden illegaal in champignonkwekerij
Onderzoek inspectie: aspergestekers werken te lang
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen