Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitwisselingsstudenten planten 600 boompjes

Geplaatst opvrijdag 17 januari 2020 - 18:14

Uitwisselingsstudenten hebben in Weert 600 boompjes uitgedeeld. De bomen worden geplant in de landen waar de Limburgse leerlingen komend jaar naar toe reizen.

Bij het College in Weert kwamen 600 middelbare scholieren bij elkaar om hun avontuurlijke jaar af te trappen. De bijeenkomst was een initiatief van Global Exploration, de uitwisselingsorganisatie uit Schimmert.

Bomenplan
"We hebben ons laten inspireren door het bomenplan van de Provincie Limburg", zo vertelt Mervyn Smeets. "En het past bij het Climate Action Plan voor jongeren. Studenten uit Nepal en Oegana hebben de bomen van Maastricht naar Weert gebracht."

Naast de bomen-actie, volgden de leerlingen in Weert lessen in burgerschap, en kregen ze meer informatie over de landen waar ze komend jaar naar toe reizen. Een aanzienlijk aantal Limburgse scholen doet mee aan de projekten van Global Exploration. Bestemmingen zijn dit jaar onder meer Bhutan, Tanzania, India, China, Mongolie en Peru.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen