Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitwerken alternatief voor weg Nederweert kost ton extra

Geplaatst opzaterdag 4 februari 2017 - 12:44

Als ook de variant wordt uitgewerkt om slechts de huidige knelpunten op de N266 bij Nederweert aan te pakken, dan kost dat één ton extra.

Bovendien levert het aanvullend onderzoek dat daarvoor nodig is, een vertraging van negen maanden op. PvdA-gedeputeerde Eric Geurts laat dat weten aan het Limburgs Parlement.

Geen meerderheid
Vrijdag beslist het Limburgs Parlement over zijn voorstel om het plan voor een randweg bij Nederweert verder uit te werken. Maar daar is geen meerderheid voor in het Limburgs Parlement, bleek onlangs in een statencommissie. Als compromis zouden beide varianten kunnen worden bekeken. Daarna moet de provinciale politiek dan een knoop doorhakken.

Door twee varianten te onderzoeken, kan dat wel zeker nog ruim twee jaar duren.

Appartementen
Een meerderheid van de gemeenteraad van Nederweert is voor een randweg omdat die de mogelijkheid biedt om het gebied rond de Kanaalzone bij de N266 tussen Nederweert en de kern Budschop te ontwikkelen, met onder meer een voetgangersbrug, appartementen en terrassen.

Als uiteindelijk zou worden gekozen voor alleen een opknapbeurt van de huidige N266, dan kunnen die plannen voor een groot deel niet worden uitgevoerd, zo schrijft Geurts aan het Limburgs Parlement. De beoogde randweg bij Nederweert kost 20 miljoen euro.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Uitwerken alternatief N280 Baexem duur en vertragend'
Nederweert moet noodzaak randweg aantonen
SP zet vraagtekens bij nieuwe randweg in Nederweert
VVD en 50Plus mengen zich in discussie randweg Nederweert
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen