Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitverkoop De Valkenier: achtbaan en waterfietsen verkocht

Geplaatst opdonderdag 6 januari 2022 - 12:15

De uitverkoop van pretpark De Valkenier in Valkenburg is begonnen met de verkoop van twee attracties aan een pretpark in Hengelo.

Het Twentse park heeft een kinderachtbaan en de waterfietsen overgenomen, meldt pretparkblog Looopings.

Overstroomd
De Valkenier is dicht sinds het Geulstadje werd getroffen door hoogwater. Ook het attractiepark overstroomde, waardoor met name de elektronica van veel attracties schade opliep. Ook raakte het terrein vervuild met slib. Omdat een projectontwikkelaar eerder al interesse toonde voor het pretparkterrein dat midden in een woonwijk ligt, leek het lot van De Valkenier daarmee bezegeld.

Lees ook: Hoogwater lijkt doodsteek voor Valkenier

Krummel
De achtbaan die van Valkenburg naar Hengelo verhuist, stond pas twee jaar bij De Valkenier. De attractie stond daarvoor in Turkije, waar de 138 meter lange rit ook is gebouwd. In Valkenburg heette de achtbaan Krummel, in Hengelo krijgt het de naam Rupsje Mae. Nog dit jaar moet de attractie in Twente weer in gebruik worden genomen.

Gesloten
Het is nog maar de vraag of De Valkenier na de hoogwaterschade ooit nog open gaat. Op de website valt te lezen dat het pretpark gesloten is. De directeur van het Valkenburgse attractiepark is niet bereikbaar voor een reactie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen