Overslaan en naar de inhoud gaan

'Uitvallen Sting levert Bospop geen tonnen op'

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 11:58

Het op het laatste moment afgezegde optreden van Sting op Bospop leverde het festival in Weert zondag geen grote financiële meevaller op, ook al hoeft de organisatie de gage van de voormalige Police-frontman niet te betalen.

Of er sprake is van een serieuze meevaller moet nog blijken, zegt de organisatie die flink baalde dat het optreden tòch werd afgezegd.

Tonnen
Een act als Sting kost al snel enkele tonnen aan gage. Dat geld bespaarde het festival zich door de annulering. Omdat de afzegging pas op het allerlaatste moment kwam, was het boeken van een vervanger niet meer mogelijk. Wat overbleef was een gat in het blokkenschema. "Headliners liggen negen tot twaalf maanden van tevoren vast. Daar vind je geen vervanging meer voor op die termijn. De enige optie die je dan nog hebt is schuiven met het programma", zegt Koen Klomp van de organisatie

Productionele kosten
Toch wil dat volgens Klomp niet meteen zeggen dat er een enorme financiële meevaller is. "We zitten natuurlijk ook met veel kosten. De crew van Sting was al hier en had zelfs al opgebouwd. De instrumenten en show stonden klaar. De productionele kosten blijven." Daarnaast is ook besloten om de bestaande acts een grotere rol te geven. Rowwen Hèze schoof door naar het hoofdpodium en Nile Rodgers schoof door naar de headlinespot.

Lees ook: Optreden Sting op Bospop alsnog geannuleerd

Upgrade
De frontman van funkband Chic heeft in plaats van zijn normale festivalshow een veel grotere show gegeven. "Hij heeft een uur en drie kwartier gespeeld in plaats van een uur. Zo’n upgrade kost ook geld. Natuurlijk krijg je iets terug van die gage maar of er onder de streep een significant bedrag overblijft is maar de vraag", relativeert Klomp. Of bezoekers volgend jaar op een extra grote naam mogen tellen als goedmakertje is dus nog even afwachten. De organisatie zegt daar niet op te willen vooruitlopen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen