Overslaan en naar de inhoud gaan

'Uitvallen Sting levert Bospop geen tonnen op'

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 11:58

Het op het laatste moment afgezegde optreden van Sting op Bospop leverde het festival in Weert zondag geen grote financiële meevaller op, ook al hoeft de organisatie de gage van de voormalige Police-frontman niet te betalen.

Of er sprake is van een serieuze meevaller moet nog blijken, zegt de organisatie die flink baalde dat het optreden tòch werd afgezegd.

Tonnen
Een act als Sting kost al snel enkele tonnen aan gage. Dat geld bespaarde het festival zich door de annulering. Omdat de afzegging pas op het allerlaatste moment kwam, was het boeken van een vervanger niet meer mogelijk. Wat overbleef was een gat in het blokkenschema. "Headliners liggen negen tot twaalf maanden van tevoren vast. Daar vind je geen vervanging meer voor op die termijn. De enige optie die je dan nog hebt is schuiven met het programma", zegt Koen Klomp van de organisatie

Productionele kosten
Toch wil dat volgens Klomp niet meteen zeggen dat er een enorme financiële meevaller is. "We zitten natuurlijk ook met veel kosten. De crew van Sting was al hier en had zelfs al opgebouwd. De instrumenten en show stonden klaar. De productionele kosten blijven." Daarnaast is ook besloten om de bestaande acts een grotere rol te geven. Rowwen Hèze schoof door naar het hoofdpodium en Nile Rodgers schoof door naar de headlinespot.

Lees ook: Optreden Sting op Bospop alsnog geannuleerd

Upgrade
De frontman van funkband Chic heeft in plaats van zijn normale festivalshow een veel grotere show gegeven. "Hij heeft een uur en drie kwartier gespeeld in plaats van een uur. Zo’n upgrade kost ook geld. Natuurlijk krijg je iets terug van die gage maar of er onder de streep een significant bedrag overblijft is maar de vraag", relativeert Klomp. Of bezoekers volgend jaar op een extra grote naam mogen tellen als goedmakertje is dus nog even afwachten. De organisatie zegt daar niet op te willen vooruitlopen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen