Overslaan en naar de inhoud gaan

'Uitvallen Sting levert Bospop geen tonnen op'

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 11:58

Het op het laatste moment afgezegde optreden van Sting op Bospop leverde het festival in Weert zondag geen grote financiële meevaller op, ook al hoeft de organisatie de gage van de voormalige Police-frontman niet te betalen.

Of er sprake is van een serieuze meevaller moet nog blijken, zegt de organisatie die flink baalde dat het optreden tòch werd afgezegd.

Tonnen
Een act als Sting kost al snel enkele tonnen aan gage. Dat geld bespaarde het festival zich door de annulering. Omdat de afzegging pas op het allerlaatste moment kwam, was het boeken van een vervanger niet meer mogelijk. Wat overbleef was een gat in het blokkenschema. "Headliners liggen negen tot twaalf maanden van tevoren vast. Daar vind je geen vervanging meer voor op die termijn. De enige optie die je dan nog hebt is schuiven met het programma", zegt Koen Klomp van de organisatie

Productionele kosten
Toch wil dat volgens Klomp niet meteen zeggen dat er een enorme financiële meevaller is. "We zitten natuurlijk ook met veel kosten. De crew van Sting was al hier en had zelfs al opgebouwd. De instrumenten en show stonden klaar. De productionele kosten blijven." Daarnaast is ook besloten om de bestaande acts een grotere rol te geven. Rowwen Hèze schoof door naar het hoofdpodium en Nile Rodgers schoof door naar de headlinespot.

Lees ook: Optreden Sting op Bospop alsnog geannuleerd

Upgrade
De frontman van funkband Chic heeft in plaats van zijn normale festivalshow een veel grotere show gegeven. "Hij heeft een uur en drie kwartier gespeeld in plaats van een uur. Zo’n upgrade kost ook geld. Natuurlijk krijg je iets terug van die gage maar of er onder de streep een significant bedrag overblijft is maar de vraag", relativeert Klomp. Of bezoekers volgend jaar op een extra grote naam mogen tellen als goedmakertje is dus nog even afwachten. De organisatie zegt daar niet op te willen vooruitlopen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen