Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitvaartbranche past zich aan corona aan

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 5:52

Uitvaartondernemers uit Limburg gaan samenwerken, als ze door de coronacrisis onverhoopt het werk niet meer aankunnen.

Ondernemers in de Limburgse uitvaartbranche hebben daar onlangs over gesproken.

Koeling
Zo zijn er afspraken gemaakt over het gebruikmaken van koelingen van collega's, zegt begrafenisondernemer Williamme van Deursen uit Weert.

Drukker
Volgens Van Deursen hebben zijn collega's in Brabant het al merkbaar drukker. "Waar collega's in Brabant normaal één uitvaart per dag hebben, moeten ze er nu twee of drie verzorgen." In Limburg is dat nog niet het geval, maar Van Deursen verwacht dat het ook hier drukker wordt. Al ziet hij de drukte het liefst weer overwaaien

Ingetogen
Vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen, zijn de uitvaarten nu een stuk korter en ingetogener. "Een paar weken geleden zag je nog powerpoint-presentaties met foto's van de overledende. Nu is dat stukken minder."

Geen handen
Ook mogen er niet meer dan 30 mensen afscheid nemen van de overledene, en is er geen mogelijkheid tot een koffietafel. Bij de ingang worden met bordjes nog duidelijk gemaakt dat het niet wenselijk is om handen te geven. "Dat vonden bezoekers een maand geleden nog heel erg", zegt Van Deursen. "Maar nu lijkt iedereen het nut er wel van in te zien."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen