Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitvaartbranche past zich aan corona aan

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 5:52

Uitvaartondernemers uit Limburg gaan samenwerken, als ze door de coronacrisis onverhoopt het werk niet meer aankunnen.

Ondernemers in de Limburgse uitvaartbranche hebben daar onlangs over gesproken.

Koeling
Zo zijn er afspraken gemaakt over het gebruikmaken van koelingen van collega's, zegt begrafenisondernemer Williamme van Deursen uit Weert.

Drukker
Volgens Van Deursen hebben zijn collega's in Brabant het al merkbaar drukker. "Waar collega's in Brabant normaal één uitvaart per dag hebben, moeten ze er nu twee of drie verzorgen." In Limburg is dat nog niet het geval, maar Van Deursen verwacht dat het ook hier drukker wordt. Al ziet hij de drukte het liefst weer overwaaien

Ingetogen
Vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen, zijn de uitvaarten nu een stuk korter en ingetogener. "Een paar weken geleden zag je nog powerpoint-presentaties met foto's van de overledende. Nu is dat stukken minder."

Geen handen
Ook mogen er niet meer dan 30 mensen afscheid nemen van de overledene, en is er geen mogelijkheid tot een koffietafel. Bij de ingang worden met bordjes nog duidelijk gemaakt dat het niet wenselijk is om handen te geven. "Dat vonden bezoekers een maand geleden nog heel erg", zegt Van Deursen. "Maar nu lijkt iedereen het nut er wel van in te zien."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen