Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitvaart Fernando Ricksen volgende week in Schotland

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 11:42

De uitvaart van Fernando Ricksen is volgende week woensdag in Schotland.

Dit meldt The Scottish Sun. Volgens een goede vriend van Ricksen, Stan Gordon, gaat de rouwstoet ook langs het stadion van de Rangers FC, de geliefde club van de oud-voetballer.

ALS
Ricksen overleed afgelopen woensdag. De oud-voetballer van Fortuna leed al een aantal jaren aan de spierziekte ALS. De laatste periode van zijn leven bracht hij door in een hospice in Schotland.

Wellington Church
De uitvaartdienst zou volgens de Schotse krant gehouden worden in de Wellington Church. Daarna zal er nog een besloten afscheid zijn voor familie.

Uitvaart

Gordon laat aan de krant weten dat waarschijnlijk ook oud-international Arthur Numan bij de uitvaart aanwezig is. De vrouw, Veronika, van Ricksen is vrijdag al aangekomen in Schotland. Daar heeft zij al een bezoek gebracht aan het stadion van Rangers FC. Er worden duizenden mensen verwacht bij het stadion tijdens de uitvaart.

Schotse grootmacht
De Heerlenaar begon en eindigde zijn imposante carrière bij Fortuna Sittard. Hij verruilde de Sittardse club voor AZ. Vervolgens speelde hij nog voor Glasgow Rangers en Zenit Sint Petersburg. Vooral bij de Schotse grootmacht werd hij op handen gedragen.

Rangers FC zou de uitvaart, volgens de krant, betalen.

Lees ook: Fernando Ricksen overleden: 'The fight is over'

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen