Overslaan en naar de inhoud gaan

Uittocht uit De Koel: dit blijft over van de VVV-selectie

Geplaatst opwoensdag 2 juni 2021 - 17:14

Het is geen verrassing dat het gedegradeerde VVV-Venlo het mes in de spelersgroep zet. De club liet deze week weten met veertien spelers niet verder te gaan.

Het is echter sterk de vraag of het daarbij blijft, en de vervolgvraag is dan ook welke inspanningen VVV moet leveren om de selectie op een dusdanig peil te krijgen dat een snelle terugkeer naar de Eredivisie mogelijk blijft.

Veertien vertrekkers
Veertien spelers met een aflopend (huur)contract - waarbij in sommige verbintenissen een optie gelicht had kunnen worden - kregen van de VVV-leiding te horen dat zij elders hun heil mogen gaan zoeken. Het gaat om doelman Thorsten Kirschbaum, de verdedigers Christian Kum, Lukas Schmitz, Steffen Schäfer, Arjan Swinkels en Leon Guwara, de middenvelders Nezar Srifi, Zinedine Machach, Christos Donis en Meritan Shabani en de aanvallers Torino Hunte, Josua John, Jafar Arias, Anastasios Donis.

Lees ook: Leegloop bij VVV: 14 spelers verlaten de selectie

Uittocht
Dat mag gerust een uittocht genoemd worden. Zeker vier van die spelers, als het er al niet meer waren, konden in de afgelopen maanden rekenen op een basisplaats bij VVV. De club wil met een aantal andere basiskrachten wél door, al is het sterk de vraag of die spelers dat zelf ook willen.

Post en Giakoumakis
Zo is het publiek geheim dat Danny Post na acht jaar trouwe dienst de deur bij VVV achter zich dicht wil trekken; hij lijkt op weg naar het gepromoveerde N.E.C. Nijmegen. En Georgios Giakoumakis gaat logischerwijs ook niet afdalen met de Venlonaren. Het Grieks doelpuntenfenomeen staat in de belangstelling van een trits clubs en het is dan ook niet de vraag óf, maar waarheen en voor hoeveel geld hij gaat verkassen.

Lees ook: 'N.E.C. wil Danny Post overnemen van VVV'

Twaalf 'doorlopers'
Streep die namen weg en je houdt twaalf spelers met een doorlopend contract over. Het betreft de keepers Delano van Crooij en Jens Craenmehr, de verdedigers Tobias Pachonik, Stan van Dijck, Roy Gelmi en Kristopher Da Graca, de middenvelders Simon Janssen en Wassim Essanoussi en de aanvallers Vito van Crooij, Guus Hupperts, Aaron Bastiaans, Yahcuroo Roemer. Daarbij moet aangetekend dat de jeugdproducten Craenmehr, Van Dijck, Essanoussi en Bastiaans amper speelminuten in de hoofdmacht in de benen hebben.

VVV na degradatie uit Eredivisie (13 mei 2021)
VVV treurt na de degradatie uit de Eredivisie
Foto: Orange Pictures

Essanoussi
Daarbij komt dat Essanoussi gelinkt wordt aan een overstap naar Ajax, al is het de vraag hoe concreet die interesse is. De aanvallende middenvelder staat te boek als serieus talent, werd opgeroepen voor Marokko Onder 20 en gaat dan ook zonder twijfel bij meer clubs op de radar verschijnen. De Helmonder was die dag 16 jaar, 11 maanden en 26 dagen oud.

Eredivisie-niveau
Daarnaast ontvangen Tobias Pachonik, Kristopher Da Graca en Vito van Crooij niet alleen een Eredivisie-salaris bij VVV, maar hebben zij in de afgelopen seizoen(en) regelmatig laten zien op dat niveau goed mee te kunnen. Het tweede seizoen van Pachonik was beduidend minder dan het eerste en Da Graca bleef in het afgelopen halfjaar ook verre van foutloos, maar de kans is meer dan reëel dat zij vertrekken wanneer clubs op een hoger niveau bereid zijn hen over te nemen.

Lees ook: VVV likt de wonden na degradatie

Vito
Vito van Crooij is een kind van de club, een niet te onderschatten factor. Is hij bereid in te leveren om 'zijn' VVV terug naar de Eredivisie te gidsen? Het zou een prachtig verhaal zijn, al moeten ook andere clubs gezien hebben dat de multifunctionele aanvaller annex middenvelder veel meer in zijn mars heeft dan de gemiddelde Keuken Kampioen Divisie-speler. De keerzijde van de medaille is dat transfervergoedingen voor Van Crooij, maar zeker Giakoumakis, VVV kunnen helpen om te herinvesteren in een selectie die een gooi kan doen naar promotie.

Onduidelijk
VVV zal in eerste instantie gaan terugvallen op jongens die in de Eredivisie beperkt aan bod kwamen. Spelers als Simon Janssen en Yahcuroo Roemer hebben de potentie om door te groeien en zullen een belangrijke rol gaan krijgen. Welk kaliber spelers daar bij gaat komen, is nog onduidelijk. En dat geldt dus ook voor het perspectief waarmee VVV aan het nieuwe seizoen kan gaan beginnen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen